PEGASUS HATAY’I İSTANBUL’A BAĞLADI

Türkiye'de geniş kitlelere ekonomik seyahat imkanı sunan Pegasus Havayolları, 15 Mayıs 2010'da başlattığı İSTANBUL-HATAY uçuşlarını tanıtmak amacıyla Hatay'da bir basın toplantısı düzenledi

TURİZMİN SESİ-HATAY-HASAN SÖYLEMEZ


Hatay Savon Hotel'de gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Pegasus Havayolları Yer İşletme Direktörü Boğaç Uğurlutekin, yeni hattın yanı sıra son dönemde yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Boğaç Uğurlutekin, ''6 Kasım 2008'den beri haftanın 6 günü karşılıklı gerçekleştirdiğimiz HATAY-KKTC uçuşlarının ardından 10 gün önce de Hatay'ı İstanbul'a bağladık.

Haftada 5 gün gerçekleşen Hatay- İstanbul uçuşlarımızın gördüğü ilgiden memnuniyet duyuyoruz. Bu ilgiye paralel olarak, haftada 5 gün gerçekleşen İstanbul-Hatay seferlerimizi 2 Temmuzdan itibaren haftada 6 güne çıkaracağımızı mutlulukla açıklamak isterim.'' dedi. Müşteri memnuniyeti odaklı çalışmaların sonucu 2008'de 4.4 milyon olan toplam yolcu sayısını 2009 yılında 5,9 milyona çıkardıklarını belirten Uğurlutekin, ''Böylece iç hatlarda yolcu sayımızda yüzde 44'lük, kapasitemizde ise yüzde 36'lık bir artış sağladık. Dış hatlarda ise 2009 yılında yüzde 67 büyüdük. İç hatlarda 18, dış hatlarda ise 20 noktaya uçuş gerçekleştiriyoruz. Temmuz 2010'a kadar teslim alacağımız yeni uçaklarla filomuzdaki uçak sayısını 32'ye çıkararak Türkiye'nin en genç Boeing 737-800 filosuna sahip olacağız.'' şeklinde konuştu.



Toplantıda ayrıca 2009 yılında Hatay'da en çok satış yapan acentelere de plaket verildi. Avrupa'dan gelen Pegasus misafirleri için İstanbul aktarmalı Hatay seyahati imkanı Pegasus Havayolları'nın fiilen 15 Mayıs'ta başlayan İstanbul-Hatay seferleri Cuma ve Pazar günleri hariç haftanın her günü gerçekleştiriliyor. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Hatay'a saat19:20'de, Hatay'dan İstanbul'a ise 21:15'te olmak üzere haftada 5 gün gerçekleşen seferler, 2 Temmuzdan itibaren haftada 6 güne çıkacak.

Amsterdam, Basel, Brüksel, Düsseldorf, Londra, Münih, Nürnberg, Paris, Stokholm, Stuttgart ve Zürih'ten gelen Pegasus misafirleri, İstanbul bağlantılı olarak Hatay'a kolayca seyahat edebilir.