ÖZGÜN VE FARKLI RESİMLER

Uluslararası resim sanatçısı Dilek Özmen’in yeni sergisi; Nail Çakırhan, Halet Çambel Kültür ve Sanatevi’nde 10 ağustos cuma günü saat 18:00’da açıldı

TURİZMİN SESİ


Sergi; 19 ağustos 2012 pazar günü saat 19:00’a kadar devam edecek.Birkaç yıldan beri büyük bir başarıyla sergiler organize eden Gökova Akyaka’yı Sevenler Derneği, bu yılın sergi sezonuna Dilek Özmen’in resim sergisiyle devam ediyor.Yurtiçi ve yurtdışında (Amerika, İtalya, Avusturya, Almanya, Bulgaristan, Romanya, Macaristan, Rusya ve Çin’de) yer aldığı sergilerle, özgün ve farklı resimleriyle adından söz ettiren sanatçı; 2012 yılında ardarda dört kişisel sergi açtı. Bunlar; İstanbul’da Tünel Sanat Galerisi’nde “Dişil Söylemler” ve Galatasaray Üniversitesi Süslü Salon’da gerçekleşen “Dünya Kadınlar Günü” etkinlikleri kapsamındaki sergisi, Bartın’da 7. Köksal Toptan Anadolu Lisesi Edebiyat Günleri çerçevesinde Kültür Merkezi’nde açılan sergisi ve Gökova-Akyaka’da açtığı 22. kişisel resim sergisi.
      

Nail Çakırhan ve Halet Çambel Kültür ve Sanatevi 1998 yılında gerçekleştirilen görkemli açılışın ardından, Nail Çakırhan, sergi evinin idaresini kültür ve sanat faaliyetleri yapmak üzere Gökova Akyaka’yı Sevenler Derneğine verdi. Tamamıyla Çakırhan’ın meşhur Ula Mimarisi’ne dayanarak büyük bir özen, itina ve ustaca yaptığı bina, özellikle üst tavanlarıyla göz doldurur. Duvarlarının büyük bir kısmı pencereli olan sergi evi, ışığa her taraftan açıktır ve meşhur Ağa Han ödüllü evin bahçesinde inşa edilmiştir. “Nail Çakırhan’ın Eseri“ konulu bir fotoğraf sergisi ile hizmete açılan, bundan sonra sanata ve sanatçılara kapısını açan “Müze” kısa süre içinde bölgesel, hatta ulusal bir kimlik kazandı. Her yıl olduğu gibi bu yılda Mayıs‘tan Ekim’e kadar her iki haftada farklı bir sergi ile Muğla İlinin ve dışarıdan gelen misafir sanatseverlerin buluşma noktası olmaya devam ediyor.

//www.akyaka.org/dernek/agenda/exhibitions_12/turkce/dilek_ozmen.htm