Özgün Şirketler Grubu Otelcilik Sektörüne Giriyor

Altyapı ve tünel inşaatlarıyla tanınan Özgün Şirketler Grubu, Hilton Garden Inn Izmir, Bayrakli projesiyle otelcilik sektörüne adım attı

TURİZMİN SESİ

Türkiye ve yurtdışındaki büyük ölçekli altyapı ve tünel projeleriyle tanınan Özgün Şirketler Grubu, 20 yılı aşkın süredir inşaat, genel müteahhitlik, enerji, madencilik gibi alanlarda faaliyet gösteriyor. Bugüne kadar metro, içme ve atık su, karayolu, demiryolu gibi projeleri hayata geçiren Özgün Şirketler Grubu üretim yelpazesini genişleterek konut ve otopark projelerini de hayata geçirmeye başladı. Grup, 2011 yılında kurulan ve bünyesindeki en genç şirket olan Özgün Turizm Yatırımları ile de otelcilik sektörüne adım attı. Özgün Turizm Yatırımları’nın bu alandaki ilk girişimi, Hilton Garden Inn Izmir, Bayrakli oteli. Hilton Garden Inn Izmir, Bayrakli aynı zamanda şirketin İzmir’deki ilk projesi. 
 
 
Üç yılda 150 milyon dolar yatırımla toplamda beş otel projesini hayata geçirmeyi amaçlayan Özgün Turizm Yatırımları, bu yıl Hilton Garden Inn Izmir, Bayrakli’nın yanı sıra biri Trabzon, diğeri İzmir Aliağa’da olmak üzere iki otelin daha temelini atmayı planlıyor.  Özgün Turizm Yatırımları’nın ayrıca biri Yunanistan’ın Selanik şehrinde, diğeri bir Balkan ülkesinde olmak üzere yurtdışında iki adet otel projesi bulunuyor. Şirket bu yurtdışı otellerini de önümüzdeki beş yıl içinde misafirleriyle buluşturmayı hedefliyor.
 
Hilton Garden Inn Izmir, Bayrakli’nın temel atma töreninde konuşan Özgün Şirketler Grubu Başkanı Cahit Karakullukçu, İzmir’in yatırım yapmak üzere çok önceden beri takip ettikleri bir şehir olduğunu belirterek, “Her yıl 1.5 milyon yabancı, 600 bin yerli turist çekiyor. Son yıllarda artan kruvaziyer turizmini de göz önünde bulundurduğumuzda, kentin ne denli büyük bir turizm potansiyeline sahip olduğunu görüyoruz. Ayrıca kent, 5 bin yıllık geçmişi ve çevresindeki tarihi bölgelerin çokluğuyla önemli bir turizm ve kültür merkezi. Buna rağmen İzmir’in ülkemizdeki yatırımlardan hak ettiği payı aldığı düşünmüyoruz. Biz de hem bu fikirden yola çıkarak hem de İzmir’e duyduğumuz özel sevgi sonucu Hilton Garden Inn Izmir, Bayrakli projemize başladık” dedi.
 
Hilton Garden Inn Izmir, Bayrakli’nın, bölgenin otel açığını kapatmada önemli bir rol oynaycağını da sözlerine ekleyen Karakullukçu, “Kentin kavşak noktası Bayraklı aynı zamanda İzmir’in kentsel dönüşümle yenilenen bir bölgesi, bu anlamda şehrin yükselen yıldızı. İnanıyorum ki Hilton Garden Inn Izmir, Bayrakli oteli de konsepti, ulaşım ağlarına yakınlığı ve Bayraklı’nın kent merkezine yürüyüş mesafesinde olmasıyla İzmir’in yeni çekim merkezi olacaktır” diye konuştu.35 milyon dolarlık yatırımla tamamlanacak Hilton Garden Inn Izmir, Bayrakli’da dokuzu süit, 195 oda bulunacak. Ayrıca toplantı salonları, 250 kişilik restoranı ve Körfez manzaralı barıyla otelin 2015 yılının ikinci yarısında kapılarını açması planlanıyor.