Outdoor Ürünler, Çadır ve Kamp Malzemeleri Satışları Arttı

Türkiye e-ticaret sektörü, 2020’de yüzde 85'lik büyümeyle 250 milyar liraya ulaştı

TURİZMİN SESİ


Kamp ve outdoor malzemeleri siparişleri %45 satış hacmiyle %53 büyüdü
Normalleşme adımlarının etkisiyle stresten ve ev ortamından uzaklaşmak isteyen kişiler izole bir tatil geçirmek için daha az insanla temas edilen ortamlara yönelmeye başladı. Bu durum da kamp ve outdoor malzemeleri siparişlerini %45,35 artırırken, satış hacmini ise %53,71 oranında büyüttü.

IdeaSoft CEO’su ve TOBB E-ticaret Meclis Üyesi Seyhun Özkara, pandemi sürecinin alışveriş ve tatil alışkanlıklarını değiştirdiğini ve özellikle kamp, karavan gibi insanların kendilerini daha güvende hissedeceği tatil alternatiflere olan ilginin son dönemlerde oldukça arttığını belirterek, “Bu kapsamda pandemiyle birlikte online alışverişlerde de outdoor ürünler, çadır ve kamp malzemeleri satışlarının arttığını gözlemliyoruz. Buna göre 2021 mayıs ayında bir önceki aya göre kamp ve outdoor malzemeleri %45,35 oranında siparişlerini artırırken, satış hacmini %53,71 oranında artırdı. Önümüzdeki birkaç hafta bu kategorilerde online satışlar daha da artacak” dedi.

Geçen sene salgının ilk zamanlarında park, bahçelere, ormanlara ve sahil şeridine giden vatandaşların bu süreçte yanından eksik etmediği en önemli eşyanın kamp sandalyeleri olduğunun da altını çizen Özkara, şöyle konuştu: “Hem pandemi koşulları hem de tüketici davranışlarındaki değişim, işletmeleri hızla dijitalleştirme konusunda büyük bir rol oynuyor. Pandemide, Türkiye’de 32 bin e-ticaret sitesi daha açıldı ve 2019 yılını 136 milyarlık ciroyla kapatan Türkiye e-ticaret sektörü, 2020 yılında bu rakamı yüzde 85'lik büyümeyle 250 milyar liraya çıkardı. 2021'de bu rakamın pandeminin etkisiyle 400 milyarı bulması öngörülüyor. Günümüzde, ticaret ile uğraşan herkesin 7/24 tüm Türkiye’ye hatta yurt dışına satış yapması bir ayrıcalık değil. Aksine tüm işletmelerin zamandan ve mekandan bağımsız bir hizmet sunabiliyor olması, masraflarını minimuma indirerek gelir elde etmesini normal bir olgu olarak kabul etmek gerekir.”