OTI HOLDİNG AVRUPA’DA BÜYÜYECEK

20 yılda yaklaşık 9,5 milyon turiste hizmet veren OTI Holding, küresel bir oyuncu

TURİZMİN SESİ-ARTİN ŞİRİNPINAR


Başta Rusya olmak üzere 26 ülkede gerçekleştirdiği operasyonlarla dünyanın önemli turizm oyuncuları arasında yer alan OTI Holding, uluslararası tecrübesiyle Avrupa’da büyümesini sürdürecek. 2013 yılında yüzde 23 büyüme hedefledikleri belirten OTI Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Bektaş, “Amacımız OTI bünyesindeki markalarımızla Avrupa’da ilk 5 içinde yer almak. 2013 ana stratejimizde, global bir oyuncu gereklilikleri ne ise onları yerine getirmek var. Buna halka açılma da dahil” dedi.

OTI Holding, Türkiye’nin yurtdışında faaliyet gösteren ön önemli şirketlerinden olmanın verdiği tecrübeyle Türkiye’de ve yurtdışında büyümesini sürdürmeyi hedefliyor. OTİ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Bektaş; “OTI Holding olarak 2012’de 26 destinasyonda hizmet verdik. Bu yıl hedeflediğimiz gibi, bilet satışlar dahil 1.9 milyon turiste hizmet verdik. Paketli turlarda yüzde 36 büyüdük. 2013’te yüzde 23 büyümeyi ve hizmet vereceğimiz turist sayısını 2,3 milyona çıkarmayı hedefliyoruz. 2012’de yaklaşık 1,6 milyar dolar olarak gerçekleşen ciromuzu 2013 yılında yüzde 15 arttırmayı planlıyoruz. Yeni yatırımlarım 2013’te de devam edecek” diye konuştu. 
 
Bektaş; “Tur operatörlüğünde özellikle bulunduğumuz pazarlardaki markalarımızı güçlendirmeye devam ederken, Orta Avrupa’da öncelikle olarak Almanya’da tur operatörlüğü yapmak üzere orta vadede yapılanacağız. Bunun yanı sıra Çin ve Asya da büyüceğimiz diğer pazarlar olacak” dedi.
 
Halka arz gündemde
Halka arzında gündemlerinde bulunduğunu belirten Bektaş; “Amacımız OTI bünyesindeki markalarımızla Avrupa’da ilk 5 içinde yer almak. 2013 ana stratejimizde, global bir oyuncu gereklilikleri ne ise onları yerine getirmek var. Buna halka açılma da dahil” açıklamalarında bulundu.
 
Destinasyon sayımızı 26’dan 35’e çıkaracağız’
Bektaş, “2013 rakamsal hedeflerimizde, turist hacminin İspanya, Mısır, Tayland ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde yüzde 25’ten yüzde 50’ye çıkması, Yunanistan’da yüzde 100’den fazla artış, Ukrayna’dan yüzde 20 artış, Türkiye’de de bir artış öngörüyoruz. Rusya’dan uçuşlarımızın olduğu şehir sayısı 30’dan 35’e çıkacak diyen Bektaş; turist gönderdiğimiz ülkelerin başında gelen Türkiye ve Mısır dışındaki destinasyonlarda ise yüzde 30 büyüme hedefliyoruz. Destinasyon sayımızı ise 26’dan 35’e çıkaracağız” dedi.
 
2013’te yeni pazarlara ulaşmak için yeni yatırımlar gerçekleştirecek
OTI Holding’in, son 5 yılda toplamda 140 milyon dolar yatırım gerçekleştiğini belirten Bektaş, buna uçak leasingleri, BT, yurt içi/yurtdışı ofisler, yurt içi/yurtdışı araçlar ve filo, otel yatırımlarının dahil olduğunu belirtti. Bektaş; “Türk turizm sektöründeki pozitif trendlere duyduğumuz güvenle, 2013’te yeni pazarlara ulaşmak için yeni yatırımlar gerçekleştireceğiz” dedi.OTI Holding bünyesindeki ODEON Tours Yer Hizmetleri şirketleri Türkiye, Mısır, Tayland ve İspanya’da çalıştığını belirten Bektaş; “Yakında bu şirketimiz Çin’de de faaliyet gösterecek. İki yıl içinde yer hizmetleri şirketlerimizin 10 ülkede çalışıyor olmasını hedefledik” diye konuştu.
 
Havacılıkta da büyümeye devam
Kurumsal ağını genişleten OTI Holding’in 2011 yılında İrlanda merkezli havacılık şirketi olan Royal Flight şirketinin kuruluşunu tamamladığını belirten Bektaş; “İlk etapta 4 adet Airbus 321 tipi uçak kiralayan Royal Flight şirketimiz ile filomuzu 2012’de 7 uçağa çıkardık; 5 Airbus 321, 1 Airbus 320 ve 1 Airbus 319. 2013’te filomuzu 10 uçağa çıkarmayı planlıyoruz” diye konuştu. 
 
Otelcilikte de yeni yatırımlar
Bektaş; “Otelcilikte yeni yatırımlar için çalışmalarımızı başlatmış durumdayız. Hali hazırda kendi işletmemiz olan Otium Eco Club Side’ye ek olarak Akdeniz’de 2 adet 5 yıldız tatil koyu ile prensipte anlaşmış durumdayız. Konaklama endüstrisinde büyüme stratejimiz yurt içi ve yurt dışında devam edecek” diye konuştu. 
 
‘OTI şirketleri bugün, yılda 2 milyona yakın turiste hizmet veriyor’
OTI Holding’in bugün turizmin her kolunda; tur operatörlüğü, seyahat acenteliği, havacılık, otelcilik ve güvenlik ana alanlarında 15 iştiraki ve yaklaşık 3 bin profesyonel çalışanıyla, 26 ülkede, 5 kıtada faaliyet gösteren global bir oyuncu olma yolunda olduğunu belirten Bektaş;“Rusya’nın yanı sıra, Ukrayna,  Polonya ve diğer BDT ülkeleri başta olmak üzere Türkiye’ye, Mısır’a, Tayland’a, İspanya’ya ve toplamda 26 destinasyona taşıdığımız turistleri dünyanın her yerinde OTI kalitesi ve güveniyle ağırlıyoruz. OTI şirketleri bugün, yılda 2 milyona yakın turiste hizmet veriyor. 20 yılda yaklaşık 9,5 milyon turiste hizmet verdik. 8 milyar dolara yakın toplam ciromuzdan Türkiye’ye 5,6 milyar dolar döviz girdisi sağlayan küresel bir oyuncu olmayı başardık” dedi. 
 
Sosyal sorumluluk faaliyetlerinde de lider
Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ertuğrul Günay’ın himayelerinde ve seçkin misafirlerin katılımıyla OTI Holding’in 20’inci yılını özel bir gece ile kutladıklarını belirten Bektaş; “20’inci yıl kutlamalarımız çerçevesinde Türk turizminin 150 yıllık tarihine ışık tutan, Gökhan Akçura’nın tasarımıyla ve Burçak Madran’ın küratörlüğünde oluşan, ‘Türkiye’de Turizmin 150 Yılı’ sergisiyle Türk turizm tarihine, literatürüne katkı yaptık” diye konuştu. 
 
OTI Holding’in diğer sosyal sorumluluk faaliyetlerine değinen Bektaş; “ODEON Tours olarak, Antalya’nın Demre ilçesindeki Demre Noel Baba ören yeri arkeolojik kazılarına destek oluyoruz. Avrupa Komisyonu tarafından dört yıllık fon desteğine hak kazanan BEAN (Bridging the European and Anatolian Neolithic – Avrupa ve Anadolu Neolitik Dönemleri Köprüsü) projesinin Türkiye destekçisi konumundayız. Dört yıldır ‘ODEON TOURS Genç Raketler’ adıyla bir organizasyon düzenliyoruz. İklim değişikliğinin zararlarının ve kurum olarak atmosfere salınan karbondioksit miktarının etkilerinin azaltılabilmesine katkıda bulunabilmek adına ‘OTI Ormanı’ projesini hayata geçirdik. OTI Holding, çevresel değerlerin, yaşam şartlarının korunması ve iyileştirilmesi için, doğal kaynaklardan en fazla yararlanmakta olan turizm sektörünün, üzerine düşeni yapması gerektiğine inanmaktadır” diye konuştu.  OTI Holding, sektörün, çok ulusluluğun ve günün gereklerine uygun olarak, teknolojiye ve İK’ya yaptığı yatırımlarla dikkat çekiyor.