OTEL YATIRIM PAZARI BÜYÜYOR

Jones Lang LaSalle'den yapılan açıklamada, EMEA otel yatırım pazarının 2010'un ilk üç çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla %55 oranında büyüyerek, 3.97 Milyar Euro'ya ulaştığı belirtildi

TURİZMİN SESİ


Açıklamada EMEA bölgesinde yılın üçüncü çeyreğinde, 2009'un aynı döneminde gerçekleşen 1.056 Milyar Euro'luk işleme kıyasla, % 70 artış ile 1.8 Milyar Euro'luk işlem yapıldığı kaydedildi. Üçüncü çeyrekte İngiltere 1 Milyar Euro'nun üzerinde gerçekleşen yatırım ile bu yılın en aktif pazarı oldu. İngiltere'yi 505 Milyon Euro'luk yatırımla Fransa ve 291 Milyon Euro'yla İspanya takip etti.

Jones Lang LaSalle EMEA CEO'su Mark Wynne Smith konuyla ilgili olarak “Satıcılar artık fiyat beklentileriyle ilgili daha gerçekçiler. Bu da çok yavaş geçen bir dönemin ardından piyasanın canlanmasına yardımcı oldu. Bugün satın alıcılar ve pazardaki otel stoğu arasında makul bir denge mevcut. Satın alıcıların nasıl fiyatlandırma yapacağıyla ilgili iyi bir fikir veren çok sayıda hacizli otel satışı da gerçekleşti.

Ancak borç alımı halen nadir gorülmektedir. Jones Lang LaSalle Hotels, yılın ikinci yarısında EMEA bölgesindeki yatırım oranlarında gözle görülür bir artış tahmin etti ve bu artış şu anda açık bir şekilde devam etmektedir.

Sonuç olarak yıl sonu işlem hacmi tahminimizi 1 Milyar Euro'dan 5.5 Milyar Euro'ya revize ettik; Bu da 3.12 Milyar Euro'luk işlem hacminin gerçekleştiği 2009'la kıyaslandığında %76 artış anlamına gelmektedir” dedi.