OSMANLI ÇARŞI HANIMLARI UNUTMADI

Dünya Kadınlar Günü nedeniyle farklı bir organizasyona imza atan Osmanlı Çarşı; yeşil kartlı ve yardıma muhtaç kadınları evlerinden lüks araçlarla alıp, ücretsiz kuaför ve bakım hizmeti sunacak

TURİZMİN SESİ


Hizmet sunulacak kadınların arasında evlendiği günden bu yana kuaföre gitmemiş olanlarla, hayatında ilk kez kuaföre gidecek olan bayanlar dahi var. Osmanlı Çarşı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle ilginç bir organizasyona imza atıyor. Bahçelievler Kaymakamlığı işbirliği ile gerçekleştirilen organizasyonda yardım alan ve yeşil kartlı bayanlara Osmanlı Çarşı'da ücretsiz kuaför hizmeti sunulacak. Dünya Kadınlar Günü'ne kadınların hak ettiği şekilde girmesi hedeflenen organizasyonda, kuaför hizmeti sunulacak bayanlar evlerinden lüks araçlarla alınarak Osmanlı Çarşı'ya getirilecek. Hizmet sunulacak kadınların arasında evlendiği günden bu yana kuaföre gitmemiş olanlarla, hayatında ilk kez kuaföre gidecek olan bayanlar dahi var.

Dünya Kadınlar Günü nedeniyle farklı bir organizasyona imza atan Osmanlı Çarşı kadınlara yönelik ücretsiz kuaför hizmeti sunacak. Bahçelievler Kaymakamlığı işbirliği ile gerçekleştirilen organizasyonda yardım alan ve yeşil kartlı bayanların saçları, makyajları ve diğer her türlü kuaför hizmetleri ücretsiz karşılanacak.

Osmanlı Çarşı Yönetim Kurulu Başkanı Dündar Hocaoğlu, “Bu güne kadar kadınlarımıza yönelik bu denli farklı bir organizasyon yapılmadı. Maddi imkânsızlıktan kuaföre gidemeyen ve hali hazırda zaten devletten yardım alan kadınlarımıza Osmanlı Çarşı'da ücretsiz hizmet sunmak istedik. Araştırmalarımız neticesi gördük ki evlendiği günden bu yana kuaföre gitmemiş ve hatta hayatında hiç gitmemiş kadınlarımız dahi var. Bu da yaptığımız çalışmanın ne kadar doğru ve yerinde olduğunu gösteriyor” dedi.

Altın Harfler: Altın mühürler
Bu arada Dr. Ercan Mensiz'in Osmanlı Padişah Tuğraları Sergisi de 7 Mart'ta Osmanlı Çarşı'da başlayacak. Sergide 35 kısım tekmili birden Osmanlı Padişah Tuğrası sergileniyor. Dr. Ercan Mensiz'in sergisi bir sanatın bir bakışta 600 yıllık tarihini de gözler önüne seriyor.

Dr. Ercan Mensiz, “Uzun yıllardır üzerinde çalıştığım tuğraları kalıcı olarak ilk kez Osmanlı Çarşı'da sergilemekten dolayı çok mutluyum. Tuğralar hep ilgi çekmiştir. Ancak son zamanlarda özellikle Kanuni Sultan Süleyman tuğrası çok yoğun ilgi görüyor. Hatta kendi ismine özel tuğralar dahi yaptıranlar var” dedi.

TARİH: 07.03.2011 / PAZARTESİ
YER: OSMANLI ÇARŞI
Eski Londra Asfaltı No: 15
(E-5 üzeri Şirinevler Metrobüs Durağı karşısı)
SAAT: 11:00
TEL: 0 212 551 11 33
BİLGİ: Sefer DARICI – Canan AKÇAY
0 549 216 16 13- 0 539 493 42 13