ORMANLARI BİRLİKTE KORUYACAĞIZ

Antalya Orman Bölge Müdürü Ali Gökçöl , “Bizler bugüne kadar ormanları Yörükler ile birlikte kullandık. Bundan sonra da ormanlarımızı birlikte korumaya devam edeceğiz”

TURİZMİN SESİ-Halil ÖNCÜ-ANTALYA


YÖRSİAD ( Yörük Sanayici ve İş Adamları Derneği ) Yönetim Kurulu Başkanı Semih Beken, Başkan Yardımcısı Musa Taşkın ve Yönetim Kurulu Üyeleri , Antalya Orman Bölge Müdürü Ali Gökçöl'ü makamında ziyaret ettiler. YÖRSİAD olarak, Antalya'da Yörük kültürünün gelişmesi ve Turizme katkı sağlamak amacıyla geniş bir ormanlık alanda kurmayı düşündükleri Yörük Köyü ve Yörük Göçü projesini, Orman Bölge Müdürü Ali Gökçöl ile paylaşan YÖRSİAD yönetimi kısa sürede bu projeyi hayata geçirmekte niyetli gözüküyor. YÖRSİAD Başkanı Semih Beken, amaçlarının kısa sürede bu projeyi hayata geçirmek olduğunu belirtirken, konu ile ilgili projelerini ilgili yerlere anlattıklarını ve Orman Bölge Müdürü Ali Gökçöl'i de bu konuda bilgilendirip, bilgi aldıklarını söyledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Antalya Orman Bölge Müdürü Ali Gökçöl “YÖRSİAD'ın ziyaretinden çok memnun oldum. Bizler bugüne kadar ormanları Yörükler ile birlikte kullandık. Bundan sonra da ormanlarımızı birlikte korumaya devam edeceğiz. Yörüklük, bizim bir kültürümüz ve yaşayış şeklimiz. Bu kültürün de devam ettirilmesi gerekir. İnşallah bu konuda da Yörük ve Sanayici İş adamlarımız ile birlikte ortaklaşa güzel projeler çıkarırız” dedi.

Ziyaret sonrası görüşlerini aldığımız YÖRSİAD Başkan Yardımcısı Musa Taşkın ise projeyi ilgili yetkililere anlattıklarını ve Orman Bölge Müdürü Ali Gökçöl'ü de bu konuda ziyaret ettiklerini belirtirken, “Sayın müdürümüz bizleri tam bir Yörük misafirperverliği ile ağırladı” dedi. Taşkın yaptığı açıklamasında“ Bugün Yönetim Kurulu Başkanımız Semih Beken ve yönetim kurulu arkadaşlarımız ile beraber Antalya Orman Bölge Müdürümüz Ali Gökçöl beyi ziyaret ettik. Bizleri tam bir Yörük misafirperverliği ile ağırladı.

Amacımız bölgemizde belirlenecek olan ormanlık bir alanda kurmayı planladığımız Yörük köyü ve Yörük göçü projemiz ile ilgili bilgi vermek ve Orman Bölge Müdürümüzü de bu konuda bilgilendirmek ve detayları paylaşmaktı. Bu konuda yapmayı planladığımız Yörük köyü projemiz ve planlarımızdan bahsettik. Sayın Müdürümüz projemize oldukça olumlu yaklaştı. Bu konu ile alakalı Muğla bölgesinde hayata geçirilirmiş olan örnek projeleri istettirdi. Bu projeler haftaya burada olacak. Bunda sonra da hem Orman Müdürlüğümüzün değerli mühendisleri ve hem de Derneğimizin mühendisleri ortaklaşa bir toplantı yapacaklar ve işleyiş konusu ortaya çıkacak. Bu arada Müdürümüz Ali Gökçel Bey'in Fethiye'li olduğunu ve kendisinin de bir Yörük olduğunu öğrendik. Sayın Müdürümüzü Yörük kültürünü yaşatmak adına yaptığımız çalışmaları ve ileride uygulamayı düşündüğümüz projeler hakkında kendisini bilgilendirdik” dedi.