OPERA ÇARŞISI PARK OLDU

Kültür Bakanı Ertuğrul Günay ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bakanlık binasının yanında yer alan Türkiye'nin tüm kültür haritasının bulunduğu parkın açılışını gerçekleştirdi.

TURİZMİN SESİ


Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kültür Bakanlığı'nın yanında bulunan harabeye dönen eski opera çarşısını yıkarak park yaptı. Parkın açılış töreni öncesi Kültür Bakanlığı Halk Oyunları ekibi bir gösteri sundu. Törende konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 29 Ekim Bayramı'nı Ankara'da bu açılışla 1 haftadan önce kutlamaya başladıklarını belirterek, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Kültür Bakanlığı'nın ortaklaşa düzenlediği halka açık törenler yapacaklarını söyledi.

Günay, bu parkta Türkiye'nin tüm kültür haritasının bulunduğunu ifade ederek, "Eskiden burada bir çarşı vardı. Bir kısmı kullanılıyor, bir kısmı kullanılmıyordu. Sayın Gökçek ricamızı kırmadı. Bu çarşıyı kaldırttı. Türkiye'nin tüm kültür haritası burada yapıldı. Gülen çocuklarla başlıyor. Türkiye'de çeşitli yörelerin giysileri burada yer alıyor. Şu anda burada bayram havası yaşatıyoruz. 29 Ekim Bayramı'nı şimdiden kutlamaya başladık. Cumhuriyet Bayramı balo ile kutlanması değil. Bayram halkın coşkusuyla halkın oyunları ile kutlanır" dedi.

Bakan Günay, Ankara'nın dört bir yanında halka açık törenler yapılacağını ifade ederek, tüm Ankaralıları bu törene davet etti. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise, opera çarşısının yenilenerek yeniden düzene girdiğini belirterek, "Sayın Bakan'ın ricası oldu. 'Kültür Bakanlığımızın önü şık olmalı, Ankara'ya yakışır olmalıdır' dedi. Metin Yurdanur hocamız burayı hazırladı. 81 metrekarelik bu granür çok şey ifade ediyor" diye konuştu. Parkta Konya Mevlana, Ishakpaşa Sarayı, Efes, Ankara Kalesi, Sümela Manastırı, Ürgüp, Göreme, Kocatepe Camii ve Türkiye'nin birçok bölgesinde yer alan yerlerin kabartma şeklindeki figürleri yer alıyor.