ONLINE SATIŞLARDA İSKANDİNAVLAR ÖNDE

Avrupa'nın en büyük tur operatörü konumunda bulunan TUI, 2011 yılına hızlı giriş yaptı

TURİZMİN SESİ


TUI CEO'su Peter Long'un açıkladığı 2011 ocak ayı verileri yaz dönemi satışlarında ciddi artış olduğunu ortaya koydu. Peki hangi pazar daha çok yükseliyor? İşte ayrıntılar... Avrupa'nın en büyük tur operatörü konumunda bulunan TUI, Ocak itibariyle 2011 yaz dönemi için paket tur satışlarında ciddi artış yaşadıklarını söyledi. TUI CEO'su Peter Long tarafından açıklanan verilere göre, şirketin 16 Ocak tarihi itibariyle İngiltere'deki satışlarında 2010 yılına göre yüzde 8 artış yaşanmış durumda.

Almanya'daki satışlarda yüzde 15 artış yaşanırken İskandinav ülkelerindeki artış oranı yüzde 12'ler düzeyinde bulunuyor. Kış dönemi satışlarında ise daha düşük artış oranları söz konusu. Buna göre İngiltere'deki kış satışları yüzde 3, Almanya'daki yüzde 5, İskandinav pazarındakiler ise yüzde 28 artmış durumda.

Online satışların da yükseldiği ifade eden Long, bu oranın pazarlara göre farklılık gösterdiğini dile getirdi. Long, İskandinav ülkelerindeki satışların yüzde 57'sinin online ortamda gerçekleştiğini belirtirken İngiliz pazarında bu oranın yüzde 38, Hollanda pazarında ise yüzde 30 düzeyinde olduğunu söyledi. Long, Fransa (%18) ve Almanya (%17) gibi pazarlarda ise online tatil satın alma alışkanlığının diğer ülkelere göre daha geride olduğuna dikkat çekere amaçlarının bu pazarlarda online satışları canlandırmak olduğunu ifade etti.

TUI halihazırda 6.1 milyar Pound'luk Avrupa online seyahat pazarının yüzde 43'üne hükmediyor. Peter Long, online alandaki yatırımlarını arttıracaklarını belirtirken önümüzdeki 3 ila 5 senelik dönemde Almanya'daki online satışları yüzde 25, İngiltere'dekileri yüzde 50, İskandinav pazarındaki online satışları ise yüzde 75 arttırmayı hedeflediklerini açıkladı.