ONLARKİ ADLI GÖSTERİ İLGİYLE İZLENDİ

Antik Hotel Genel Müdürü Sevda Yılgaz'ın oğlu Volkan Işılay'da orkestrada obua çalarak büyük bir performans sergiledi.

TURİZMİN SESİ


İstanbul Devlet Tiyatrosu'ndan, 24 Nisan'da, Çanakkale Savaşlarının 95. Yıldönümüne özel bir gösteri: “Onlar ki3 Kasım 1914 ve 18 Mart 1915 tarihleri arasında, Çanakkale Boğazı'nda ve Gelibolu Yarımadası'nda, 25 Nisan 1915 ile 8- 9 Ocak 1916 tarihleri arasında yapılan kara savaşları, Türk tarihinin en şerefli sayfalarını dolduran birer zafer destanıdır. Yalnızca bizim tarihimizin değil, dünya tarihinin de önemli savaşlarından biri olarak tarihe geçen 'Çanakkale Savaşları' bu kez dev bir gösteriye şahne oldu. Genelkurmay Başkanlığı tarafından Gelibolu Bigalı Köyü Kocadere Mevkii'nde organize edilerek, 24 Nisan 2010 cumartesi günü başlayıp, 25 Nisan 2010 pazar günü 01.00'e kadar süren anma programında; İstanbul Devlet Tiyatrosu'nun “Onlar ki” adlı görkemli gösterisi sergiledi.

Çanakkale Savaşlarını anlatan minik hikâyeleri; danslarla, şarkılarla, türküler ile şova dönüştüren Cem Kurtoğlu'nun hazırladığı gösteri; 25 Nisan sabahı Anzaklar'ın Şafak Ayini öncesinde, 24 Nisan günü Çanakkale Savaşlarının 95. yıldönümü nedeni ile açık havada dans, müzik ve tiyatrol öğelerin içi içe geçtiği bir gösteri olarak oynandı.

Yaklaşık 25 bin kişinin izlediği 'Onlar ki' adlı gösteride, müzik kadrosunu hazırlayan ve piyano ile eşlik eden Oğuz Kasap'ın kadrosunda, Antik Hotel Genel Müdürü Sevda Yılgaz'ın oğlu Volkan Işılay'da yer alıyordu. Volkan Işılay, orkestrada obua çalarak büyük bir performans sergiledi.

Gösterinin yaratıcı ekibi;
Öykülerden Oyunlaştıran: A. Cem Kurtoğlu
Rejisör: A. Cem Kurdoğlu
Işık: İ. Önder Arık
Müzik: Oğuz Kasap
Dans Düzeni:Tuğba Özkul

Oyuncular: Payidar Tüfekçioğlu, A. Cem Kurtoğlu, Tuba Karabey, İpek Gülbır, Zeynep Köse, Şafak Tok, Emre Gündoğdu, Beytullah Çalışkan, Burak Haktanır, Deniz Arna, Çağdaş Tekin, Melih Ener, Hakan Yeni, Mert Kurtoğlu

Reji Asistanı: İnci Bademsoy

Dansçılar: Tuğba Özkul, Gizem Yılmaz

Orkestra:
Orkestra Şefi Oğuz Kasap (Piyano-Ney)
Volkan Işılay:Obua
Tuncer Ocak:Gitar
İbrahim Harmancıklıoğlu:Ney
İzim Türker:Keman
İbrahim Acar:Piyano
Dilara Elagözlü:Yan Flüt
Murat Yağmur:Vurmalı
Dilek Erdoğan:Vokal
Gediz Çoroğlu:Vokal
Çengiz Çevik:Vokal