ÖLÜM ONA HİÇ YAKIŞMADI

3 Haziran 2002 Ercan Bey'i kaybettiğimiz 7. yıldayız. Bir çoğumuz gibi bende Gelişim ailesine katılmanın onurunu hep yaşadım.

TURİZMİN SESİ -DERYA DUYSAK


Yıllar geçtikçe bunu anlamam daha da netleşti. İş hayatımda edindiğim tecrübeler Ercan Bey'in sağladığı imkanlarla bugüne geldi. Çaba, azim, istek, sonuç odaklı çalışmak…! Ercan Bey güvenirdi, inanırdı. Bir sorumluluk alındığında yerine getirilirdi. Bunca yıllık iş hayatımda her zaman Ercan Bey gibi duayen inanın bana kazandırdıkları hep düşündüm. Gelişimci olmak hep bir ayrıcalıktı. Ölümün yakışmadığı bir insandı. Nur içinde yat sevgili patronum.

Ercan Arıklı, 1940'ta Ankara'da doğdu. Robert Koleji'ni bitirdikten sonra Lausanne Üniversitesi'ne gitti. Gazeteciliğe 1966'da ABC Gazetesi'ni çıkararak başladı. 1974'te Gelişim ve Süreli Yayınları'nı kurdu. Nokta, Kadınca, Erkekçe bu dönemde yayınladığı dergilerin bazıları. Kısa süren Söz Gazetesi'nin ardından Sabah Grubu'na bağlı Bir Numara Yayıncılık Dergi Grubu'na ortak ve yönetici oldu.

Aktüel, Penthouse, Cosmopolitan, Burda, Practica, PC Magazine, Photo Globe, Harper's Bazaar, Oto Haber, Esquire ve Popcorn dergilerini yayınladı. Son olarak Vatan Dergi Grubu'nda Haftalık adlı dergiyi çıkarıyordu. Ölümünden sonra hakkında yazılanlar Ercan Arıklı gibi bir duayenin hiçbir zaman unutulmayacağını gösterdi.

Çok yaratıcı, çalışkan, nazik ve arkadaşlarına sadık bir insandı... Yaşar Kemal

Çoğu gibi neyin niye olamayacağını değil, nasıl oldurulacağını düşünürdü... Nuri Çolakoğlu

Ercan'ın bıraktığı izler de onu seven arkadaşlarında gelişecek, büyüyecek ve onun huzur içinde olmasını sağlayacaktır... Güngör Mengi

Ercan ARIKLI ile ilgili görüşlerinizi, anılarınızı ve paylaşmak istediklerinizi ea@ercan-arikli.com `a gönderebilir, onu sevenlerin hakkında yazdıklarını daha ayrıntı ile okuyabilirsiniz.