OBEZİTEYE KARŞI BAKLİYAT

Reis Gıda, siyah pirinç ve karabuğday’ı, Gıda 2013 Worldfood Fuarı’nda dünyaya tanıtacak

TURİZMİN SESİ

Reis Gıda, 5 ile 8 Eylül tarihleri arasında, CNR İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek olan ‘İstanbul 21.Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı’na katılıyor. Fuarda, ‘Beslenme Açısından Bakliyatın Önemi’ konulu söyleşi ile birlikte Sosyal Sorumluluk Projesi olan ‘Obezite’ konusu da işlenecek. Ayrıca, özel ürün olarak çıkardığı siyah pirinç ve glutensiz karabuğdayı tanıtacak. Kuru gıda sektörüne ilişkin son gelişmeleri yerinde gözlemlemek için Reis Gıda’nın standına davetlisiniz. 
 
 
Reis Gıda, obezite ile savaşmaya devam ediyor
‘Obeziteye Karşı Sağlıklı Beslenme’ projesinde, yeni kampanyaların hazırlığı içerisinde bulunuyor. Obezite kampanyasının, sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda insanlara bir kılavuz olduğunu gözlemleyen Reis Gıda, yeni kampanyalarıyla birlikte, gelecek nesilleri obezite tehlikesine karşı önlem almaları için bilgilendirmeye devam edecektir. Sofralarımızın baş tacı bakliyat ürünleri, mutfak kültürümüzde önemli bir yere sahiptir. Ancak, son yıllarda bakliyat, sofralarımızdaki önemini giderek kaybetmeye başlamıştır. Araştırmalar neticesinde, dünyada ortalama 1.1 milyar insan aşırı kiloludur ve bunlardan ortalama 312 milyonun obez olduğu ifade edilmektedir. Ülkemizde de aşırı yağlanma ve obezite sorunu çığ gibi büyümektedir ve her geçen gün bu oran artmaktadır. Reis Gıda, Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında, obeziteye karşı sağlıklı beslenme konusunda, projesinin sürekliliğini sağlayacaktır. 
 
Reis Gıda, Glutensiz Karabuğday ile bir sosyal sorumluluk projesine daha imza atıyor 
Beslenerek sağlıklı kalmak istiyorsanız; protein, vitamin ve mineral zengini glutensiz karabuğdayı deneyin.  İçinde gluten bulunmadığı için glutene karşı alerjisi olanlar ve "çölyak" hastaları rahatlıkla tüketebiliyor. Karabuğday üretiminde, gübre ve ilaç kullanılmadığı için organik olarak sunulmaktadır. Yüksek besin değerine sahip ve enerji veren bir bitki olan karabuğday, karbonhidrat bakımından çok zengin ve çok güçlü bir protein kaynağıdır. Karabuğday, diyetlerde de sağlıklı bir besin maddesi olarak tercih ediliyor. Ayrıca, kahvaltılarda da sıklıkla tüketilmektedir.
 
Doğal Aromalı Siyah Pirinç
2013 yılı başlarında, siyah pirinç vakumlu paketleriyle Reis ürün grubuna eklenmiştir. Siyah pirinç, tüketiciler tarafından büyük ilgi görmüştür. Daha az miktarda üretilen ve değişik damak tatlarına hitap eden siyah pirinç, doğal aromasıyla diğer pirinçlerden farklı ve kalitesiyle değişik damak tatları arayanlar için yeni bir seçenek oluşturmaktadır. Ayrıca, siyah pirincin sağlığa faydaları da, siyah pirincin tercih edilmesini kolaylaştırmıştır. Siyah pirinç Türkiye’de ilk kez Edirne’de yetiştirilmiştir. Magnezyum ve demir oranı açısından oldukça zengindir. Siyah pirinci, beyaz pirinçten ayıran en belirgin özelliği, hücre yenileme yani antioksidan değerinin yüksek olmasıdır.
 
Yer: İstanbul Fuar Merkezi / CNREXPO-Yeşilköy- İstanbul
Reis Standı: Salon:08 Stant No: D:800 
Açılış Töreni: 05 Eylül 2013 saat:12:00