OBEZİTE ANESTEZİYİ ZORLAŞTIRIYOR!

Çağımızın en önemli toplumsal sağlık sorunlarından olan obezitenin görülme oranı ülkemizde giderek artıyor

TURİZMİN SESİ


Türk Anestezyoloji ve Reanimasyon Derneği Başkanı Prof. Dr. Ülkü Aypar; anestezi alacak obez hastalarda kalp, akciğer ve hormonal sistemlerde oluşan değişikliklerin, anestezi sırasında önemli sorunlara yol açabileceğine dikkat çekiyor.

Obez hastalarda ameliyat sonrası akciğer sorunlarının yanında, bu hastaların suni solunum için havayolu cihazlarının yerleştirilmesinde karşılaşılabilecek sorunlar TARK 2009 Kongresi'nde tartışılacak.
TARK 2009 Kongresi'nde ayrıca farklı anestezi yöntemleri, ağrı tedavisi, kritik durumdaki hastalara yaklaşım yurtiçi ve yurtdışından gelecek konuşmacılar tarafından mercek altına yatırılacak.

Prof Dr. Ülkü Aypar, anestezi uygulamalarında simulatör kullanımının uygulama gelişimi açısından büyük önem taşıdığını vurguluyor. Anestezi ile ilgili sorun ve uygulamaların gerçek hastaya çok yakın bilgisayar bazlı simulatörler ile Türkiye çapında anestezi asistanlarının eğitimine katkıda bulunması için de ilk adımlar da bu kongrede atılıyor. 28 Ekim – 1 Kasım tarihlerinde Antalya'da gerçekleştirilecek olan kongrede; anestezi sonrası bilişsel fonksiyonlardaki değişiklikler, gebe hastalarda anestezi uygulamaları, anestezi kalitesinin arttırılması gibi önemli konular ele alınacak.