NİCE YILLARA TRT ANTALYA RADYOSU!

TRT Antalya Radyosu yönetici, program yapımcıları ile çalışanlarından bazıları, kuruluşlarının 48. yılını kutladılar

TURİZMİN SESİ
TUYED Başkanı Kerem Köfteoğlu'nun da davetli olduğu kutlama töreninde TRT Antalya Müdürü Hüseyin Aslangiray ve Prodüktör Mustafa Tuncer birer konuşma yaptılar. Üyemiz Avni Aker'in de program yaptığı Antalya TRT Radyosu'na nice yıllar diliyoruz.

Lara semtinde bulunan TRT Eğitim ve Dinlenme Tesisi'nde gerçekleştirilen törende konuşan Aslangiray, Türkiye'de radyo yayıncığının 84 yıl önce 6 Mayıs 1927'deki cılız sesle başladığını hatırlaratak, “Bu ses zamanla gürleşip tüm ülkeye yayıldı. Antalya Radyosu da bundan 48 yıl önce yayın hayatına başlağı. 2 KW'lık vericisiyle yayın hayatına başlayan Antalya İl Radyosu'nun gücü, TRT'nin kurulmasından sonra 1973 yılının Nisan ayında 600 KW'a çıkarılarak Akdeniz'in en güçlü yayını haline getirildi” dedi.

Antalya radyosunu yıllardır birer radyo dostu olup, kent yaşam, turizm, kitap-eleştiri, yeşil köşe, tüketici köşesi gibi program yapan dostlarla büyütmeye devam ettiklerini vurgulayan Aslangiray konuşmasını şöyle noktaladı: “Yayın kuşağızdaki turizm programını hazırlayan Avni Aker beyin radyo dostluğu 21 yıldır sürüyor. Radyo gününü daha etkin kutlamayı hedefliyoruz. Bu hedef doğrultusunda da önümüzdeki yıldan itibaren gününü diğer radyolarla birlikte kutlayacağız.”

Prodüktör Mustafa Tuncer ise Antalya Radyosu'nda 17'si yayıncı 50 kişilik kadrosuyla günümüzde Antalya, Burdur, Isparta, Muğla ve Konya'ya seslenen güçlü bir bölge radyosu olduğunu belirtti. Program seçimi yaparken bölgede yaşayan dinleyicilerin ihtiyaçlarını dikkate aldıklarına işaret eden Tuncer şunları söyledi: “Yaptığımız programlarla bölgenin ihtiyaç ve özelliklerine uygun konu, olay ve gelişmeleri dinleyiciye aktarıyoruz. Dinleyicilerin müzik-eğlence ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla da her gün 09.00–12.00 arasında canlı olarak bölgesel yayın yapıyoruz.”