“Müzik Boğazdan Gelir” İle 10 Hafta, 10 Konser

Doğu ve Batı'nın birleştiği sularda eşsiz bir konser deneyimi yaşamaya hazır mısınız? 10 hafta, 10 konserle "Müzik Boğazdan Gelir" 

TURİZMİN SESİ


‘Müzik Boğaz’dan Gelir’ Konserler Serisi, Türkiye’nin en sevilen sanatçılarını dinleyicileriyle İstanbul Boğazı’nda buluşturacak. ‘Müzik Boğaz’dan Gelir’ Projesi, Koşanadam Organizatörlüğünde, İDO’nun desteği ve Biletix İşbirliği ile 23 Ağustos – 25 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek.

‘Müzik Boğaz’dan Gelir’ projesinin detaylarını Koşanadam Organizasyon Genel Müdürü Berkant Acil ile konuştuk.

Koşanadam Organizasyon Genel Müdürü Berkant Acil, “Dinleyicileri Beşiktaş ve Kadıköy iskelelerinden alıp, küçük bir tur eşliğinde hem Boğazı gezdireceğiz hem de sanatçılarımızın eşsiz performanslarıyla güzel bir geceye imza atmış olacağız” dedi. ‘Müzik Boğaz’dan Gelir’ projesini bu sene ele alarak eksikliklerini giderdik ve daha sağlam temellerle gerçekleştireceğiz diyen Berkant Acil’e sizler için sorular yönelttik.

1)Müzik Boğazdan Gelir projesi nasıl hayata geçti?
“Müzik Boğazdan Gelir” Projesi 3 yıldır yürürlükteydi. Ama Koşanadam bünyesinde değildi, benim değildi. 3 yıldır takip ediyordum. Tekne üzerinde yapılan konserlerdi fakat gördüğüm eksiklikler vardı. Daha yukarıya taşıyacağıma inandığım için patent hakkını satın aldım. Anlaşma yaptık, eksikleri tamamlayarak bu yıl projeyi hayata geçirdim.

2)Hedef kitleniz nedir, kaç kişi hedefiniz var?
Hedef kitlemiz çok çok farklı şeyler söylendi ve anketler yapmak zorunda kaldım. Gençlere parti yap denildi ya da Rap Müziği, Rock Müziği, Caz Müziği yap diyenler oldu. Ama yaptığım anketlerde istenilen sanatçıları görünce bu kadroyu oluşturdum. Bu kitle 25-50 yaş arası, bir yerde çalışan, gelir düzeyi aylık 3000TL olan kadın ağırlıklı kitle, şair ruhlu, edebiyat seven, Boğaz’ın anlamını bilen, denize baktığında ondan ne anlam çıkarabileceğini bilen insanların katılabileceği bir organizasyon olduğunu düşünüyorum. Keyif alabileceklerini düşünüyorum. Çünkü bir yandan içkilerini içerken, bir yandan Boğaz, bir yandan sevdikleri sanatçı. Bu çok müthiş bir üçlü diyebiliriz. Bu yüzden hedef kitlem 25-50 yaş arası okumuş, edebiyatsever, şiir sever, Boğaz’ın anlamını bilen, gelir düzeyi aylık 3000-4000TL üzeri çalışan kesim ve öğrenci kesim diyebiliriz. Bu tekne bu yıl öncelikle 5000 bilet satışına ulaşmayı hedefliyorum. Bu maliyetin başabaş noktası 4000-4500 bilet. Ama herşey yolunda giderse tam kapasite konser yapılabilir yani 8700-9000 kişiye ulaşma şansım olabilir. Böyle bir yoğunluk olduğunda konser sayılarını arttırabilirim. Ama gelecek yıl konser sayıları artacak. Yaz boyunca 20, 30, 35, 40 konser yapabilirim.

3)Tekneniz kaç kişilik, nerelerden hareket ediyor?
Müzik Boğaz'dan Gelir Teknesi 870 kişiliktir. Teknemiz her konser gününde; saat 19:30’da Beşiktaş İDO İskelesi’nden, saat 20:30’da Kadıköy İDO İskelesi’nden kalkış yapacaktır. Dilediğiniz iskeleden biniş yapabilirsiniz. Tekne kalkışları tam saatinde olacaktır. Daha önceki eksikliklerden bahsetmiştim. En önemli eksiklik buydu. Beşiktaş ve Kadiköy’den bu tekne kaldırılamıyordu. Ya Kabataş’tan ya Haydarpaşa’dan, ya Bebek’ten çok istikrarsız bir görüntü vardı. Şu an İDO Deniz İşletmeciliğini de sponsor olarak aldık. İDO yardımı ve güvencesiyle Beşiktaş İskelesi ve Kadiköy İskelesi’nden kalkacağız.

4)Toplu bilet alımlarında acenta vb. indirim uyguluyor musunuz?
Önceki 3 yılda bu teknenin bazı müdavimleri vardı. Bankalar, Meslek ve Odalar Birliği, Dernekler, Eczacılar, Tabipler toplu bilet alıyorlardı. Aralarında hiç acenta görememiştim. Acentalara, tur düzenleyen şirketlere, yurt içi ve yurtdışından misafiri olan acentalara da indirim yapmayı uygun görüyorum. İlgilenen arkadaşlar telefonlardan ulaşım sağlayabilir, toplu biletleri taraflarına ulaştırabiliriz.  

5)Teknedeki güvenliği ve huzuru nasıl sağlıyorsunuz?
Teknede 8 tane bay ve bayan güvenlik elemanı çalışıyor. Teknemiz kapalı bir tekne ve 42 metre uzunluğunda bir katamarandır. İstendiği zaman açılıp, kapanabilen bir teknedir. İDO’nun uyarı yapmadığı sürece bu tekne her türlü sefere çıkabilen bir güçtedir. Hava şartları İDO’ya ne kadar müsaade ediyorsa bize de o kadar müsaade etmiş oluyor. 

6)Biletleriniz nereden temin ediliyor?
Biletler sadece Biletix’de satılmaktadır. Sadece toplu bilet olduğu zaman ya da konser günü Biletix’ten temin edememiş olanlar için, biletler tükenmemişse tekne girişinde temin edilebiliyor.

7)Program kaç saat sürüyor?
19:30’da Beşiktaş İskelesi’nden hareket ettiğimizde hafif bir DJ müziği ile Kadiköy’e kadar varıyoruz. Kadiköy’deki misafirlerimizi alıyoruz. Kadiköy’deki misafirlerimizi alır almaz bir Caz Grubu 50 dakika kadar sürecek bir konsere başlıyor. Boğaz turu eşliğinde Caz Müziği dinletisi yaptırıyoruz. Sonra 21:30 gibi ana sanatçımız çıkıyor ve 23:30’a kadar konser sürüyor. Saat 23:30 gibi Kadiköy İskelesi’nde inecek misafirlerimizi, saat 00:00 gibi de Beşiktaş İskelesi’nde inecek misafirlerimizi indiriyoruz ve program sona ermiş oluyor. Yani 19:30 ile 00:30 arası 4,5-5 saat süren bir etkinlik öngörüyoruz.

8)Hangi sanatçılarla anlaşmanız var?

  •  23 Ağustos ‘Mehmet Erdem’

Ön grup: Yavuz Akyazıcı ve Funda Akyazıcı

  • 30 Ağustos ‘ALPAY’

Ön grup: Yavuz Akyazıcı ve Funda Akyazıcı

  • – 6 Eylül ‘Birsen Tezer’

Konuk Sanatçı: Hüsnü Arkan. Ön grup: Yavuz Akyazıcı ve Funda Akyazıcı

  • 13 Eylül ‘RUBATO’ 
  • 20 Eylül ‘Zuhal Olcay’

Ön grup: Yavuz Akyazıcı ve Funda Akyazıcı

  • 27 Eylül ‘Ahmet Aslan – Grup Abdal’
  • 4 Ekim ‘Feridun Düzağaç’

Ön grup: Yavuz Akyazıcı ve Funda Akyazıcı

  •  11 Ekim ‘Cem Adrian’

Ön grup: Yavuz Akyazıcı ve Funda Akyazıcı

  •  18 Ekim ‘Nazan Öncel’
  •  25 Ekim ‘Resul Dindar’

Konuk Sanatçı: Ekin Uzunlar