MUTFAĞIN DEVLERİ YARIŞMAYA HAZIR

WACS tarafından 27. Le Salon Culinaire International de Londres Incorporating The British Open Cookery Championships katılıyoruz.

TURİZMİN SESİ


28 Şubat -04 Mart -2010 Excel Londra da Dünya Aşçılar konfederasyonu WACS tarafından 27. Le Salon Culinaire International de Londres Incorporating The British Open Cookery Championships katılıyoruz.
Bu yıl gerçekleşmesi planlanan yarışmalarda 45 Ülkenin katılımı ile gerçekleşecek organizasyonda bireysel anlamda ve takım olarak bir çok kategoride yarışacağız.

Rafet İnce ile hazırlandığımız yarışmaya 13 kişi ile haraket edip 11 kişi yarışmacı olarak katılacagız 10 canlı yarışma, 24 kategoride display den girecek olan toplamda 34 katagoride yarışacak takımımız 3 ay gibi yoğun bir çalışmadan sonra yarışmaya hazırlanmıştır. Senıor ve junuor gruplarımız her biri farklı dalda olmak üzere birçok kategoride yarışacaklardır.

Türkiye'nin display uzmanı Rafet İnce yarışmanın display bölümünü organize ederken ben Eyüp Kemal Sevinç olarak Live Team canlı yarışmaları organize edeceğim. Canlı yarışmalarda Türk mutfağından değişik lezzetlerimizi tanıtacağımız yarışmalarda çeşitli menüler yapacağız. Bu menülere örnek verecek olursak; pekmez toprağında pişirilmiş kaz eti, yeşil ceviz tatlısı, antika demir ütü üzerinde tütsülenmiş ceylan eti, keş ile doldurulmuş kuzu eti dolması gibi Türk Mutfağına özgü yemeklerimiz yer alacaktır.

Modern ve çağdaş dizaynlarda sunacağımız yemeklerimiz ile Türk mutfağını tanıtıp farklı lezzetlerimizle dünyayı kültürümüze hayran bırakmak istiyoruz. Display'ın çeşitli dallarında yarışmaya girecek olan takımımız farklı sunumlarda değişik lezzetlerle ve çok çeşitli konseptler ile çalışmalar sunup iyi derecelerle ülkemize döneceğimizi ümit ediyoruz.
info@eyupsevinc.com

Rafet İnce Display Chef Trainer
İngiltere Aşçılar Federasyonun'dan edindiğimiz bilgiye göre 45 ülkenin katılımıyla gerçekleşen yarışmada İngiltere Aşçılar Federasyonun'dan sonra en fazla kategoride yarışan takım olarak yer almaktayız. Federasyonun bizi medeni cesaretimizden dolayı tebrik etmesi bu yarışmaya olan güvenimizi ve misyonumuzu arttırmıştır.

Ağaoğlu My City Culinary Team daha önce dünyanın farklı ülkelerinde yarışmış ve farklı başarılarıyla Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmiştir. Bu yarışmalar ; Almanya Erfurt tan Display dalında 3 bronz madalya getiren ilk Türk Takımı, İskoçya Schothot yarışmasında display dalında 3 gümüş, 1 altın, 1 bronz madalya, Moskova'da Cremlın Cup'ta 1 Altın, 3 Gümüş ,2 Bronz, 2 merit madalya alıp, bireysel anlamada Ağaoğlu My City Culinary Team yılın en iyi takım ödülünü almıştır.

Hotelympıa cold buffet challenge kategorisinde 45 ülkeyle yarışacağımız zorlu mücadelede Ağaoğlu My City Culunary Team olarak bizde yer almaktayız. Hedefimiz Eyüp Kemal Sevinç ile birlikte bu seriyi devam ettirmek, Ağaoğlu My City Culınary Team olarak Hotelympıa ya damga vurmaktır. Hedefimiz ilk defa gireceğimiz ülkeler arası büfe kategorsinde ülkemize ilk altın madalya getiren takım olmak.

Display dalında junıor takımımıza destek verip gençlerin önünü açıp misyonlarını ve vizyonlarını genişletmek. Bunun içerisinde 5 kişilik junior takımımız; 4 canlı yarışmada 8 display kategorisinde yarışacaklardır.
Amacımız bu arkadaşların ileride bizlerden sonra Türk Mutfağını en iyi şekilde temsil edip ülkemize güzel başarılar getirmelerini diliyoruz.
Bu yarışmalardan sonra projelerimize devam edeceğiz. Haziran ayında kuracağımız Türkiye'nin İlk Uluslararası Junıor Team'ın alt yapısını oluşturup ileriye dönük şefler yetiştireceğiz. rafet.ince@agaogluhotels.com

Erdem Dirbalı Team Captain
Goldcity Hotel ve Turizm Kompleksinin Executive şefi;
Dünyanın önde gelen aşcılık organizasyonlarından biri olan "Salon Culinaire International De Londres" organizasyonunda Türkiye'yi ve Türk Mutfağını temsil etmek üzere sahne almamız son derece onur verici
"Salon Culinaire International De Londres" organizasyonunda Türkiye'yi ve Türk Mutfağını temsil etmek üzere sahne almamız son derece onur verici, 13 kişiden oluşan başarılı ve deneyimli ekibimizle yalnızca hünerlerimizi sergilemeye değil Türk Mutfağının ve Türk aşçılarının ne kadar yaratıcı ve farklı olduğunu bir kez daha gözler önüne sermeye koşacağız.. İngiltere'de Türk aşçılarının üstün başarıları çok yakında büyük yankı uyandıracak.

Serkan Gümrükçü President,Hüseyin Maden Vice President,
Rafet İnce Chef Trainer,Eyüp Kemal Sevinç Chef Trainer,Erdem Dirbalı Team Captain,Bektaş Özcan Team Captain,Raşit Yazıcı Exc. Pastry Chef, Arif Körçoban Senior Chef,Onur Şen Pastry Junior Chef,
Zafer Gürbüz Junior Chef,Hüseyin Kurt Junior Chef,Uğur Koca Junior Chef,İpek Altuntaş Junior Chef,