MURAT ÇAKIROĞLU’NA JÜRİDEN TAM NOT

Murat Çakıroğlu'nun maharetli ellerinden çıkan gömlek pilavı jüriden tam not aldı

TURİZMİN SESİ
Amerikan Pirinçli Ekonomik ve Pratik Pilavlar Yarışması`nda uzun elemeler sonucunda seçilen 7 aşçıdan, LykiaGroup'un genç aşçısı Murat Çakıroğlu 'Sakızlı, Kuzu Etli ve Safranlı Gömlek Pilavı ile birinciliği aldı.

Amerikan Pirinçli Ekonomik ve Pratik Pilavlar Yarışması`nda, usta aşçılar her biri kendi ürünü olan pilav çeşitleriyle yarıştı. Yarışmaya katılan 7 pilav türü, yemek literatürüne de geçirildi. LykiaGroup'un genç aşçısı Murat Çakıroğlu'nun 'Sakızlı, Kuzu Etli ve Safranlı Gömlek Pilavı' ile birincilik ödülüne layık görüldüğü yarışmanın jüri üyeleri arasında ünlü aşçı Eyüp Kemal Sevinç de vardı.

Geçtiğimiz günlerde TÜYAP'ta gerçekleştirilen yarışmada Çamsakızlı Padişah Pilavı, Sebzeli Thai Pilavı, İstanbul Pilavı, Saray usulü sarma pilav, piliç fajitalı Meksika pilavı, Patlıcanlı pilav ve Sakızlı, kuzu etli, safranlı gömlek pilavı olmak üzere 7 pilav türü de yemek litaratürüne kazandırıldı. Yarışmada dereceye girenlere ödülleri İYSAD, TÜYAP, USA Rice temsilcileri tarafından verildi. Birinci olan LykiaGroup'un genç ve maharetli aşçısı Murat Çakıroğlu'na para ödülü verildi.