MSC YENİ LEZZET SEÇENEKLERİ OLUŞTURDU

Eataly Konsepti, denizler üzerinde ilk defa MSC Preziosa gemisinde hizmet veriyor

TURİZMİN SESİ

Denize açıldığı ilk günden bu yana “kaliteli yemeğin bir yaşam biçimi” olduğuna inanan MSC Cruises, uzun çalışmalardan sonra, ürünlerinde kaliteyi ve seçiciliği bir adım daha ön plana çıkartarak yeni lezzet seçenekleri oluşturdu. MSC Cruises’in son mücevheri Preziosa’da yer alan Eataly Restoran ve Ristorante Italia, deniz üzerindeyken damak tadına önem verenlerin yeni adresi oldu. Bu yıl İstanbul’da da açılması planlanan Eataly, İtalyan mutfağını temel alıyor. İşin ilginç noktalarından biri gurme-market-restoran konseptli Eataly'nin kurucusu Oscar Farinetti 1997'de turist olarak Mısır Çarşısı'nda gezerken hissettiği "Doğu ile Batı Mısır Çarşısı'nda birleşiyor" ifadesinden yola çıkarak bu konsepti oluşturuyor.

MSC Preziosa’da yer alan Eataly zincirinin parçası  Eataly Restaurant’da lezzetle yiyebileceğiniz, satın alabileceğiniz ve nasıl yapıldığını öğrenebileceğiniz İtalyan lezzetler Eataly şefleri tarafından hazırlanıyor. Bu İtalyan tatlardan bazıları, balzamik sirke, zeytinyağı, Gragnano makarna ve organik şarap.Yine Eataly zincirinin restoranlarından Ristorante Italia, Eataly şefleri tarafından kaleme alınan menüsünde, İtalya’nın yerel, butik üreticileri tarafından hazırlanan zengin malzemeler ile “Slow-Food-Yavaş Yemek” konseptinin temeline dayanarak pişiriliyor.MSC Cruises gemilerinin mutfağında hazırlanan, zengin, kaliteli, gastronomisiyle ün kazanmış lezzetler, temalı ve ana restoranların yanı sıra Eataly Restaurant ve Ristorante Italia’da konsepte uygun seçenekler olarak yerini aldı. MSC Preziosa gemisi bu yaz  Cenova-Napoli- Messina (İtalya), La Gouette (Tunus),  Barcelona (İspanya), Marsilya (Fransa) rotasını izleyen haftalık turlar sunuyor. 
 
MSC Cruises,  Mediterranean Shipping Company’e ait MSC Cruises, 2005 yılında turizm faaliyetlerine Türkiye’de başlama kararı alarak, acente hizmetlerini yürütmek için Arkas Holding ortaklığı ile MSC Cruises Türkiye’yi kurdu. Pazarın önde gelen cruise şirketi MSC Cruises Akdeniz'de yıl boyunca Güney Afrika, Kuzey Avrupa, Atlantik Okyanusu, Karayipler, Fransız Antilleri, Güney Amerika, Kızıldeniz ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde ise mevsimsel güzergahlar ile geniş bir yelpaze hizmet sunmaktadır. Fantasia sınıfında; MSC Preziosa, MSC Divina, MSC Splendida ve MSC Fantasia; Musica sınıfında,  MSC Magnifica, MSC Poesia, MSC Orchestra ve MSC Musica, Lirica sınıfında; MSC Sinfonia, MSC Armonia, MSC Opera ve MSC Lirica’dan oluşan modern filosu ile on iki gemiye sahiptir. MSC Cruises, en iyi yönetim ve çevre koruma kalitesini belirten ve Bureau Veritas tarafından verilen ‘7 Golden Pearls’ sertifikasını alan ilk şirketirt.  MSC, ayrıca, hem karada hem de gemideki catering hizmetlerine yönelik kalite ve gıda güvenliği alanlarında ISO 9001 ve ISO 22000 sertifikalarına sahiptir. MSC Cruises, global pazar liderliğinin, faaliyet gösterilen fiziksel ve insansal çevrelere yönelik daha büyük sorumluluklar getirdiğine inanmaktadır. Bu bağlamda, 2009 yılında UNICEF ile Brezilya'daki engelli çocuklara kaliteli eğitim sağlanmasına yönelik bir sosyal projeye fon sağlamak amacıyla uzun vadeli ortaklığa gidilmiştir. MSC Cruises, bugüne kadar bu girişim için iki milyon Euro'nun üzerinde kaynak yaratmıştır.