MSC SPLENDİDA MARMARİS'E GELDİ

Marmaris'te gemi turizmi sezonu Avrupa'nın en büyük, dünyanın dördüncü büyük lüks yolcu gemisi MSC Splendida'nın getirdiği 2 bin 991 yolcu ile açıldı

TURİZMİN SESİ


Gemiden inen İtalyan, Fransız, İspanyol ve Alman zengin turistler, folklor ekibi ve karanfillerle karşılandı. Arkas Holding ortaklığıyla Türkiye'de 2005 yılından beri hizmet veren Avrupa'nın en büyük kruvaziyer şirketi MSC Cruises'un 10'uncu gemisi MSC Splendida, 2 bin 991 turist ve bin 332 personelle sabah saat 06.00'da limana demirledi.

Dünyanın dördüncü, Avrupa'nın en büyük yolcu gemisinden inen turistlere bin 500 karanfil dağıtıldı. Marmaris Gümrük Müdürlüğü Meydanı'nda folklor ve dans grupları oyunlarını sergiledi. Gösterileri ilgiyle izleyen turistler daha sonra Marmaris çarşısına getirildi. Burada bazı turistlerin hediyelik eşya dükkanlarına, bazılarının ise kafeteryalara gittiği görüldü. Hava sıcaklığının 18 derece olduğu ilçede turistler bol bol güneşlendi.

Marmaris Liman İşletme Anonim Şirketi'nin gemi geleceğini duyurması nedeniyle hazırlıklı olan esnafın da yüzü güldü. 19 yıldır Marmaris Kapalı Çarşı içinde esnaflık eden Mukaddes Esver "İlçemize bu gemiler gelmese para kazanamayacağız. 'Her şey dahil' sistemi ile Marmaris'e gelen turistler sezonda dışarı çıkarak alışveriş yapmıyor. Umudumuz bu lüks yolcu gemileri oldu. Turistler sayesinde 400 lira kazandım. Kardeşimi borçlardan dolayı kapanan su, elektrik ve telefon faturalarını ödemesi için gönderdim," dedi.

Marmaris Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı resmi ve sivil polis ekipleri de, turistlerin olumsuzluk yaşamaması için Kapalı Çarşı, Ulusal Egemenlik , Atatürk ve Kordon Caddesi'nde güvenlik önlemi aldı. Marmaris Liman İşletme Müdürü Şükrü Tugay, 2010 kuruvaziyer gemi turizmini dünyaca ünlü ve büyük cruise gemilerle kapattıklarını, yeni sezonu yine ilk kendilerinin açtığını söyledi. Yapılan anketler sonucunda geçen yıl aynı gemi ile gelen turistlerin ortalama 70-100 euro harcadığını kaydeden Tugay "Bu kez ortalama 150 euroluk harcayacaklarını tahmin ediyoruz," dedi.



MSC SPLENDİDA  HAKKINDA
MSC Splendida 12 Temmuz 2009'da Barcelona'da denize indirildi. 2010 yılında Marmaris'e dört sefer düzenleyen lüks yolcu gemisi, bu yıl sekiz sefer düzenleyecek. MSC Splendida'nın yolcu kapasitesi 3 bin 959 olan gemide, büyüklüğü 18 ile 65 metrekare arasında değişen bin 637 kabinin yüzde 80'inde balkon bulunuyor. Gemide, ayrıca 109 suit yer alıyor. Fitness ve dinlenme alanları, koşu parkuru, squash, sauna, Türk hamamı, solaryum, biri kapalı olmak üzere 5 yüzme havuzu, 12 jakuzi havuzu, restoranlar, barlar, internet kafe, disko, alışveriş mekanları, kapalı ve açık çocuk alanları , 4D sinema salonu, F1 similatörü ve gerçek İtalyan Meydanı bulunan gemide, bin 603 kişilik tiyatro salonu yer alıyor.Ayrıca MSC Splendida, MSC Fantasia'da olduğu gibi, MSC Cruises gemilerinde ilk kez tasarlanan MSC Yacht Club bölümü dikkati çekiyor. Bu bölümdeki özel 99 suite ait solaryum, 2 jakuzi, skydome özellikli kapalı yüzme havuzu, panoramik bar, özel asansör, SPA alanına direkt geçiş bulunuyor. Merdivenleri Swarovski taşlarla süslü, MSC Splendida gemisinin toplam 16 bin metrekarelik alanı mermer ve 76 bin metrekarelik alanı ise birbirinde farklı tasarım ve renklere sahip halı ile kaplı. Kumar tutkunları için gemide bulunan casinolar ise özel aydınlatması ve dekorasyonuyla dikkati çekiyor