MODA DÜNYASININ YENİ YILDIZI

Türk moda dünyasının yeni yıldızlarından Songül Cabacı, 2012 ilkbahar-yaz koleksiyonu Sarmaşık ile Fashion Week Showrom'da moda severlerle buluşuyor

TURİZMİN SESİ
Tutkunlarını hızla artıran Cabacı, bu koleksiyon ile moda severlerin adeta yüreğini sarıyor. Türk moda dünyasının yeni yıldızlarından Songül Cabacı, 2012 ilkbahar-yaz koleksiyonunu Beyoğlu Club 11.11'de gerçekleşecek olan İstanbul Fashion Week Showroom'da sergiliyor. Etkinlik, 7-10 Eylül'de 11.00-20.00 saatleri arasında.

Songül Cabacı, özgün tarzını yansıtan koleksiyonlarıyla tutkunlarını hızla artırarak adeta sarmaşık gibi moda severlerin kalbini sarıyor. Sarmaşık adlı koleksiyonunda tasarımcı, giysiler üzerinde iplik ve kumaş katlarını resimsel bir anlatımla kullanarak kavramsal moda sanatı ile birleştiriyor. Mercan rengi, ekru ve grinin hakimiyetindeki koleksiyon renkleri, ipliklerden oluşan organik detaylar ile doğanın bütünlüğünü destekliyor.

Songül Cabacı, “Bu koleksiyon adeta sarmaşık gibi hepinizi saracak, bırakmayacak. Ben yalnızca tasarım yapmıyorum, giysilerime resim yapıyorum. İstediğim her bir tasarımın üzerinizde taşıyacağınız bir tablo olması ve yüzünüzde oluşturacağı minik bir tebessüm. Yolculuğun sonunda bir iz bırakmak mümkün olursa, bu iz mutluluk olmalıdır” diyor.

Tasarımcı kendi kaleminden Sarmaşık'ı şöyle aktarıyor;

SARMAŞIK
Durdurmak imkansız, artık başladı…
Duygular bedende dağılacak, saracak kalbi ruhu,
İzin ver, yaşa sonuna kadar,
Nefret ile aşkı,
Katlanarak büyüsün, karışsın bırak!
Aşk büyüsün, nefret büyüsün,
Durmaz, bitmez, tükenmezdir o!
Korkma!
Bil ki; büyüteceğin senin kalbinde beslediğindir,
Ruhunu besleyendir.

Aşk Sümer dilindeki 'ışık' kelimesinden türemiş ve 'aşk' kelimesi de sarmaşık anlamına geliyor. 'Aşk'ı içeren romantik, zaman zaman asiliği içeren detaylar koleksiyonu oluşturuyor. 2005-2009 yıllarında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Moda Tasarım Bölümü'nde okuyan Cabacı, tasarımlarını plastik sanatlar ile birleştirerek markasının temellerini oluşturdu. 2009 mezuniyeti ardından Simay Bülbül ile çalıştı. 2010 yılında Galata'da kendi tasarım atölyesini açtı. İstanbul Fashion Week CPİ 2010 fuarına katıldı. 2010 Haziran ayında GalataModa etkinlikleri kapsamında ilk defilesini gerçekleştirdi.

Henüz 25 yaşında olmasına rağmen, bu genç yaşına önemli başarılar sığdıran, Galata'daki kendi tasarım atölyesinin yanı sıra Bursa ve İstanbul'da Etiler, Bağdat Caddesi ve Nişantaşı'nda bulunan satış noktalarında tasarımlarını moda severlere sunan Songül Cabacı adını marka yapmayı başarmış durumda. Tasarımcı kendi markası dışında ulusal ve uluslar arası çeşitli tekstil firmalarına free lance olarak koleksiyonlar yapmakta ve genç tasarımcılara destek vermek amacıyla birçok eğitim projelerine de katılmaktadır. Songül Cabacı'nın geniş bir kitleye hitap eden sade ve şık tasarımları rahatlıktan ödün vermeden etkileyici bir görünüm oluşturarak kadınları mutlu etmeye devam ediyor.