MISIR’DA ADRENALİN DORUKTA

Toprağından heyecan fışkıran diyar Mısır heyecan tutkunlarını bekliyor

TURİZMİN SESİ


Görkemli piramitleri, gizemli firavun mezarları ve dünya harikası anıtlarıyla bilinen Mısır, dalış, trekking, kum kayağı ve daha birçok açık hava aktivitesiyle macera severlerin en gözde adresi . Turizm sezonunun ekim – mayıs ayları arası zirve yaptığı Mısır, sahip olduğu iklim koşullarıyla tatilcileri kendisine çekerken sunduğu birbirinden farklı etkinlik olanaklarıyla maceracı ruhlara da hitap ediyor. Herkesin kendi Indiana Jones deneyimini yaşadığı görkemli piramitleri, duvarları adeta gizemle örülü firavun mezarları ve tarihin en çok merak edilen serüvenlerini günümüzde de yaşatan anıtlarıyla macera tutkunlarına seçenekler sunan Mısır, eşsiz doğal güzelliklerle bezeli açık hava aktivitelerine de ev sahipliği yapıyor. Harikalarla dolu sualtı dünyasından Siwa'nın muhteşem kum tepelerinde kum kayağı keyfine, tarih boyunca farklı medeniyetlerin kadırga yelkenlerini doldurmuş rüzgarlarda sörf yapma heyecanından çöl rallisinin çetin ve adrenalin yüklü koşullarına ayak uydurma serüvenine kadar tamamı Mısır'a özgü pek çok etkinlik heyecan tutkunlarını bekliyor.

Dalış yaparken dünyanın en büyük balığıyla karşılaşabilirsiniz
Su sporlarının kralı hiç kuşkusuz dalıştır. Mısır dalış meraklılarını bir değil iki görkemli denizle büyülüyor. Dalış denince akla ilk gelen ve adeta bir okyanus zenginliği sunan Kızıl Deniz'in yanı sıra masmavi sularının altında birçok tarihi eseri barındıran Mısır'ın Akdeniz kıyıları da sualtı tutkunlarına göz kırpıyor. İskenderiye'den Mersa Metruh'a kadar tüm kıyı şeridi tarihin Mısır'a bıraktığı mirasla dolu. Batık gemiler, İkinci Dünya Savaşı'nda düşürülmüş uçaklar arasında yüzüp benzersiz mercan resifleri ve bölgeye özgü balık türlerine yakından bakma fırsatı, dünyanın her yerinden dalış meraklısının ilgisini cezp ediyor. Sualtındayken dünyanın en büyük balığı olan balina köpekbalığıyla karşılaşma olasılığı ise bir ayrıcalık olarak sunuluyor.

Bırakın kararları rüzgar versin: Uçurtma Sörfü
Son yılların gözde ve sıra dışı sporu uçurtma sörfü meraklılarının da ilk adresi Mısır oluyor. Sörf tahtası üzerinde bir uçurtmanın ipine tutunarak kendini rüzgarın özgürlüğüne bırakmak olarak tanımlanabilecek uçurtma sörfünün keyfi Mısır'ın lagünlerinde yaşanıyor. El Gouna, Dahab ve Hamata yeni şeyler denemek isteyenleri kusursuz lagünlerine bekliyor.

Yunuslarla birlikte yüzmek ve oltaya takılan zenginlik
Dünyanın diğer yerlerinde yunuslarla ancak havuzlarda ya da su parklarında yüzülebilir. Mısır'da ise yunuslarla en doğal ortamlarında yani açık denizde yüzebilirsiniz. Samadai Resifi ve Merse Alam bunun için en doğru adresler. Ayrıca Kızıl Deniz kıyıları ya da Nasır Gölü'nde Nil levreği, kaplan balığı, kirpi balığı, orfoz ve ton gibi nadir balık türlerini keyifli bir hobi balıkçılığı seansında konuk edebilirsiniz. İnsanlık kadar eski bir gelenek olan hobi balıkçılığı için günümüzde daha çok “yakala ve serbest bırak” politikası benimseniyor. Bu politikaya göre yakalanan balık daha sonra tekrar suya bırakılıyor. Balıkçılık yeteneklerini sınamak isteyenler ise Mısır'da bu tema altında yapılan pek çok yarışmaya katılma şansına sahipler.

Yürüyüş ve Trekking
Sina yarımadası ödüllü kumsalları ve yüksek dağ sıraları ile hem yürüyüş hem de trekking için bir cennet. Mısır'da kardan adam yapamayacağınızı düşünüyorsanız bir kez daha düşünün. Mısır'ın genelinde yaz mevsimini yaşarken Sina dağında kartopu oynayabilirsiniz. Şeyh Sina Bedevi Trekleri'nde aşiret üyelerinin tecrübeli rehberliğinde bambaşka bir trekking deneyimi yaşayabilirsiniz.

Firavunlar diyarını motor sırtında geçme keyfi ve çöl rallisi
İnsanın içindeki bilgeliği ortaya çıkaran çölü motosiklet üstünde veya çöl rallisi ayrıcalığıyla keşfetmek Mısır'dan başka bir yerde mümkün olmaz. Mısır'da, ekim ayında düzenlenen ünlü Firavunlar Rallisi de dahil olmak üzere, hem yarı amatörlere hem de profesyonellere yönelik çok sayıda ralli etkinliği düzenleniyor. Ama dikkat edin, çöl kumu o kadar incedir ki, ciltteki gözeneklere bile girebilir.

Benzersiz bir çöl aktivitesi: Kum Kayağı
Devasa bir kum tepesinin üzerinden aşağıya kayarak gerçek heyecanı tadabilirsiniz. Kum kayağı bölgenin adeta Avrupa kış kayağına verdiği bir cevap niteliğinde. Kar kayağı Mısır'da gerçek anlamda pek mümkün olmadığından kayak sporunun yaratıcı yolları keşfediliyor. Heyecanlı bir kum kayağı deneyimi için gerekli olan sarp kum tepelerinin en iyileri Siwa bölgesinde bulunuyor.