MISIR TATİLİ ARTIK ÇOK KOLAY

Air Arabia Egypt, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı ile İskenderiye arasında tarifeli, aktarmasız uçuşlara başladı

TURİZMİN SESİ
Tarihi, kültürel ve turistik açıdan bir cazibe merkezi olan İskenderiye'ye haftanın iki günü 90 eurodan başlayan fiyatlarla uçulabilecek. Birleşik Arap Emirlikleri'nin havayolu şirketi Air Arabia'ya bağlı Air Arabia Egypt İstanbul – İskenderiye tarifeli, aktarmasız uçuşlarına 24 Haziran itibarıyla başladı. Seferler haftada iki gün (cuma ve pazar) 162 yolcu kapasiteli Airbus A320 uçaklarla gerçekleştirilecek. Mısır'ın en gözde kentlerinden birine aktarmasız uçuşla ulaşmanın bedeli ise 90 euroluk fiyatlardan başlıyor.

Turizmin başkenti İskenderiye
İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan yapılacak aktarmasız uçuşla ulaşılabilen İskenderiye tarihi dokusu ve konumu ile dünyanın en önemli kentleri arasında yer alıyor. Geçtiğimiz yıl Arap Turizm Bakanları Konseyi tarafından “Arap Turizminin Başkenti” olarak seçilen İskenderiye'nin Yunan, Roma, Kıpti ve İslam gibi çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapan tarihsel zenginliği, Pompey Dikilitaşı (Amoud Al-Swary), Kom el Sukkfa Yeraltı Mezarlığı, Kayıtbay Kalesi, Antik Roma Amfitiyatrosu, Greko-Romen Müzesi ve Kraliyet Mücevherat Müzesi gibi anıtlarla kültürel bölgeleri içeriyor. İskenderiye aynı zamanda El Mursi Abul Abbas Camii ve Saint Mark Kilisesi gibi dini yapılarıyla da dikkat çekiyor. İskenderiye hem yaz hem de kış aylarındaki ılıman iklimiyle ve Akdeniz kıyıları boyunca uzanan sahilleriyle de fark yaratıyor. Tüm konulara ve bilimlere özgü kaynak kitapların ve eşsiz el yazmaların bulunduğu İskenderiye Kütüphanesi de dünyanın önemli kültür miraslarından biri.

Mısır'ın Türkiye Turizm Konsolosu Nehad Gamal Eldin, Air Arabia Egypt'ın İskenderiye'ye düzenlediği doğrudan seferlerle ilgili şu görüşleri paylaştı: “İki dost ve kardeş ülke arasındaki bağların bu gibi gelişmelerle daha da güçlenmesinden ötürü çok mutluyuz. Mısır özellikle Türk turistlere oldukça keyifli bir tatil imkanı sunuyor. İki ülke arasındaki ulaşımın bu kadar hesaplı ve bu kadar kolay hale gelmesiyle birlikte daha çok Türk kardeşimizi ülkemizden ağırlayacağımızdan eminim.”