TURİZMİN SESİ
EDİRNE- Tekirdağ başta olmak üzere Edirne ve Kırklareli illerinde faaliyet sürdüren Trakya Kalkınma Ajansı, bu illerin sosyo- ekonomik kalkınmasına katkı sağlamak ve kalkınmayı sürdürebilmek için projeler üretip bölgeyi tanıtmak ve turizm potansiyelini arttırmak için projeler üretiyor. Trakya Kalkınma Ajansı İstanbul ilinin Büyükçekmece ilçesinde bulunan, 454 yıllık Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü ile Turu, Mimar Sinan’ın “Eserlerimin içinde şaheserimdir” dediği tarihi köprü Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü ile başladı.
Dolu dolu hazırlanan programda rehberler Trakya’yı karış karış gezip, keyifli vakit geçirdiler.
Dessera Bağ Evi’nde üzüm bağları gezilip, şarabın yapılışı anlatıldı ve şarap tadımı gerçekleşti.
Rehberler Trakya Araştırmaları Merkezi ve Kazı Evi’ni ziyaret ettikten sonra kentin ilk yerleşim yeri olan Kırklareli Yayla Mahallesi'ni gezdi, fotoğraflar çekildi.
TRAKYA’NIN HAK ETTİĞİ PAYI ALMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM
İstanbul Rehberler Odası Başkanı Sedat Bornovalı; “Trakya Kalkınma Ajansı’nın misafiriyiz ve doğrusunu söylemek gerekirse çok emin ellerde olduğumuzu ilk baştan fark ettik. Trakya Avrupa ülkelerine yakınlığı açısından çok özel bir yer taşıyor, hem de İstanbul’a da çok yakın. Dolayısıyla aslında çok sayıda ziyaretçiye ve çok sayıda yerliye doğrudan hitap etme yeteneğini barındıran bir yurt köşemiz.
Bu açıdan aslında geç bile kaldığımızı ifade etmem gerekiyor. Bugüne kadar Edirne ve Edirne’ye giderken yol üstü gibi birazcık ihmal edilmiş bir özelliği vardı. Bazen Çanakkale’ye geçerken biraz ziyaret edilen, görüş alanına giren detayları vardı. Hak ettiği şekilde bir destinasyon haline getirilmesi için zamanı gelmişti. Biz de bu davete çok büyük bir keyifle icabet ettik.
Bugünki rotamız özellikle bağ güzergahlarını içeriyor. Özellikle Batılı turistin, Avrupa kökenli turistin çok alışık olduğu bir seyahat türü. Hafif çok hızlı koşuşturmalar sadece müze ve kültür varlıklarıyla yetinen ziyaretler bölgesel ürünlerden de istifade ederek hızlı yemekler, hızlı içmekler değil de yörede ne üretiliyorsa bunun tadına vararak birazcık yavaş ritimde belki de çalışma hayatında çok hızlı giden ritmi yavaşlatıp pillerini yeniden doldurmak diyebileceğimiz tür bir turizm.
Türkiye çok büyük bir ülke dolayısıyla bağ rotalarını başka köşelerde her zaman çok kolaylıkla ülkenin tamamını gezerek gerçekleştirmek mümkün. Bağ rotaları gezilerine Ege’de başlandı ve iyi bir yol katedildi. Trakya’nın da burada hak ettiği payı alması gerektiğini düşünüyoruz. Şu an da İstanbul Rehberler Odası olarak 40 dil konuşan 5000 üyemiz var. Tahmin ediyoruz ki onların temsilcileri çok kısa zamanda çarpan değer oluşturarak bu rotaların çok sayıda kişi tarafından tanınmasını sağlayacaktır” dedi.
UYARI: UYARI; Turizmin Sesi tarafından üretilen,Turizmin Sesi'nin onayı olmadan, yazılı haberlerin ve fotoğrafların tümü veya bir bölümünün kullanılması ya da bir kısmının kopyalanması yasaktır. Aksi taktirde ADA Hukuk Bürosu yetkilidir.