Milli Aşçılar Ataşehir Bulvar 216’da Buluştu

‘Hayatı çok sevme yeri’ sloganıyla öne çıkan Ataşehir’in yeni yüzü Bulvar 216, aralarında millilerin de bulunduğu birçok aşçıyı bir araya getirdi

TURİZMİN SESİ

Bulvar 216’daki Humay Restaurant’ta Şef Rüzgar Sünbül’ün ev sahipliğinde buluşan aşçılar, geleneksel Türk ve Osmanlı mutfağının dünyada bilinirliliğini artırmak için uluslararası arenada daha etkin olma kararı aldı.Ataşehir’in yeni buluşma merkezi Bulvar 216, Türkiye’nin milli aşçılarını ağırladı. Farklı yeme içme ve keyif konseptiyle öne çıkan Bulvar 216’da faaliyette bulunan Humay Restaurant’ta şef Rüzgar Sünbül’ün ev sahipliğinde bir araya gelen aşçılar Türk ve Osmanlı mutfağının lezzetlerini masaya yatırdı. Milli aşçılar, Türk mutfağının dünyada bilinirliliğinin artırılabilmesi için bir dizi çalışmalar yürütme kararı aldı. 
 
İstanbul’un finans merkezinde olacak ve Ataşehir’e adeta dinlenme ile keyif alanı olarak nefes aldıracak Bulvar 216, geçen kasım ayındaki açılışının ardından en önemli buluşmaya ev sahipliği yaptı. Aralarında millilerin de bulunduğu 30 aşçıyı ağırlayan Bulvar 216’daki Humay Restaurant, Türk ve Osmanlı mutfağının konuşulduğu mekan oldu. Restaurant şefi Rüzgar Sünbül’ün hazırladığı köy kahvaltısının tadı eşliğinde bir araya gelen aşçılar, birlik ve beraberlik mesajı verdi.
 
Zeytinyağlıdan hamur işine etkin tanıtım hamlesi 
Aşçılar, Osmanlı saray mutfağından başlayarak Ege’nin meşhur zeytinyağlılarını, kebap ve balık çeşitlerini, hamur işlerini, tatlılarını dünyada daha iyi tanıtabilmenin yollarını aradı. Bunun için uluslararası arenada daha fazla etkin olmanın gerekliliği üzerinde duran aşçılar, geleneksel lezzetleri modern tatlara taşımanın önemine değindiler. Ayrıca uluslararası otel zincirlerinin mutfağına girmenin fırsatlarını kollamanın altını çizen aşçılar, Bulvar 216’da verimli geçen buluşmalarının ardından önümüzdeki dönemde yeniden bir araya gelme sözü verdiler.