MEYHANE’DE MÜZAYEDE!

Beyoğlu'nun gizli hazinelerinden Antika Meyhane, İstanbul'un kadim meyhane kültürünü, resim sergileri ve antika müzayedeleriyle buluşturuyor.

TURİZMİN SESİ


Antika, Meyhane ve Müzayede konseptini aynı çatı altında birleştiren ve bu konumuyla bir ilke imza atan Antika Meyhane, Beyoğlu'ndaki şık ve nezih mekânında sanat ve lezzet tutkunu İstanbulluları ağırlıyor... Antika objelerin, sanat eserlerinin sergilendiği mekânda, belirli aralıklarla düzenlenen sergi, müzayede ve antika pazarı etkinlikleri, koleksiyoncuları ve sanatseverleri bir araya getirirken, eşsiz Doğu Akdeniz mutfağı da lezzet meraklısı gurmeleri kendine çekiyor. Antika ve sanat tutkunları için keyifli bir ortam oluşturmak; geçmişten günümüze kadim sanatları daha görünür ve ulaşılabilir kılmak ve sanata 'lezzet' katmak misyonuyla yola çıkan Antika Meyhane'nin mutfağı da oldukça iddialı.

Çokkültürlü bir mutfaktan yayılan lezzetli kokular...
Halep, Antep, Şam, Palmyra, Beyrut, Antakya'da yavaş yavaş damıtılmış benzersiz lezzetlerin anavatanı Doğu Akdeniz mutfağının, Türkler, Araplar, Ermeniler, Süryaniler, Yahudiler, Yezidiler, Maruniler, Keldaniler dahil pek çok kadim kültürün izlerini taşıyan envai çeşit otları, türlü türlü bakliyatı, zeytinyağı ve eşsiz baharatlarıyla binlerce yıllık gelenekle yoğurarak yarattığı lezzetler, Antika Meyhane'de sizleri bekliyor.

Antakya'daki yerel pazarlardan, köylerden, özenle seçilen malzemeler ve orijinal usullerle hazırlanan mezeler Humus, Babagannuş, Zahter Salatası, Tabbule, Tahin Salatası, Sürk, Ispanak Soslu Bulgur Köftesi, Biberli Ekmek ve diğerleri... Antakya'dan getirilen özel etlerle hazırlanan tepsi ve ızgara kebapları... Haftanın belirli günlerde hazırlanan, Asma Yaprağında Sardalya, Acılı Levrek Fileto ve diğer balık çeşitleri...

Antika ve Sanat Takvimi
Antika ve Sanat camiasıyla iç içe olabileceğiniz, sektörün nabzını tutabileceğiniz hatta en son dedikodulara kulak kabartabileceğiniz bu keyifli ortamdaki etkinlik takvimi 2010 Aralık ayı için şöyle:
25 Aralık - 10 Ocak 2010 “Karma Resim Sergisi” (Türk/Çağdaş)
25 Aralık Cumartesi “Antika&Takas Pazarı” (Saat:12:00-17:00)
26 Aralık Pazar “Meyhanede Müzayede” (Saat: 18:00-22:00)
2011'de de devam edecek olan Antika Pazarı etkinliklerine, koleksiyonerler, antika meraklıları, iç mimarlar ve dekoratörler başta olmak üzere, sanata ve antikaya ilgi duyan tüm alıcıların ilgisi büyük. Siz de kaliteli, değerli ve orjinal ürünleri ucuz satın almak istediğinizde, sevdiklerinize bu, bir eşi daha olmayan nadide ve kalıcı ürünleri hediye etmek istediğinizde, hiç vakit geçirmeden Antika Meyhane'nin yolunu tutabilirsiniz, zira Pazartesi hariç haftanın diğer günleri, saat 12:00'den sonra bu ürünlere ulaşmanız mümkün. Antika Pazarı etkinliğinde, katılımcıların kendi ürünlerini satışa sunma imkânının yanı sıra arzu ederlerse kendi aralarında takas yapabilmeleri; ellerindeki bir tabloyu beğendikleri bir murano vazoyla; eski bir el işi örtüyü, kristal bir karafla; eski bir sehpayı, beğendikleri bir ayna ile takas edebilme şansı ise bu organizasyonun en cazip tarafı.

Antika Meyhane, sanatı daha ulaşılır ve yaşanır kılmak, müzayede, antika pazarı, takas ve kolleksiyon kültürünü teşvik etmek, antika ve sanat kültürünü lezzet kültürüyle zenginleştiren sosyal bir ortam oluşturmaya katkıda bulunmayı hedefliyor. Mutfağı özellikle iddialı olan bu konforlu bir mekânda tadacağınız lezzetlerin aynı zamanda ekonomik olduğunu hatırlatmakta da yarar var.

Antika Meyhane
Adres: Katip Mustafa Çelebi Mah. Tel Sokak, No: 4/1, (Büyükparmakkapı Sokağın sonundan sağa dönünce)
Telefon: 0212 252 33 02
www.antikameyhane.com