Meydan İstanbul AVM içinde yer alan Mahalle’nin 1 ‘nci restoran katında mühendislik hatası

Anadolu Yakasının en uğrak mekanlarından olan Meydan İstanbul AVM içinde bulunan MAHALLE Restoran bölümünün  1 ‘nci kattında bulunan masalardan alt kata ölüm saçacak maddeler düşüyor

TURİZMİN SESİ


Anadolu Yakasının en uğrak mekanlarından olan Meydan İstanbul AVM içinde bir çok markayı barındıran Buyakası , İKEA’sı Sinemalarıyla bölge halkının uğrak noktası oluyor. Uluslararası standartlardaki mimarisi ile aradığınız ürünleri bulabilme şansını yakalarken   yeme  içme seçeneklerini bir arada  bulunduran çoluk çocuk birlikte vakit geçirildiği bir eğlence konsepti olarak karşımıza çıkıyor.  Hafta sonları dış açık otoparkta yer bulunmasa da kapalı otoparkta yer bulma imkanı buluyorsunuz. 

Meydan, İstanbul'da “şehir meydanı” konsepti baz alınarak yapılan ilk alışveriş merkezi olma özelliğini taşıyor. Meydan İstanbul AVM içinde bulunan MAHALLE içinde ise birbirinden farklı restoran bulunuyor. Dünyaca ünlü restoran zincirleri MAHALLE’nin 1’nci ve 2’nci katlarında yer almışlar. Meşhur Dönerciler, Japon Mutfağının Temsilcileri, Burger Mağazaları, Salata Barları, Tavuk Ürünleri satan zincir mağazaları ve yeme içme adına tüm lezzetleri bir arada tutmuşlar.  Her şey buraya kadar güzel giderken dikkatimizi çeken gözümüze batan bir yanlışlık mühendisliğe ve iş güvenliğine aykırı durumu fark ettik. 

Hemen bulunduğumuz restoranın garsonu çağırarak konuyu aktardık. Oturduğumuz yer itibariyle  elimdeki tuzluk veya kaşık  buradan aşağıya düşse ve alta katta bulunan çoluk çocuk yemek yerken üzerlerine düşüp bir kazaya sebebiyet verse bu suçu kim üstlenecek dedik. 

Garson valla abi dediğiniz olmadı değil ama can kaybı olmadı. Biz Meydan AVM’ye bildirdik bir sonuç alamadık. Sizlerde danışmaya gidip bir form doldurursanız memnun oluruz. Peki bunun maliyeti mi yüksek o yüzden mi yönetim yapmıyor diye sorduk. Ünlü zincirin Şefi biz buraya  100 milyar kira veriyoruz biz bunu yapalım dedik onay alamadık. Buranın yapılması şarttır. Güvenlik açısından kimsenin canı yanmadan bu konuyu halletmelerini istiyoruz. Defalarca üst kattan aşağıda yemek yiyen insanların üzerine kaşık çatal düştü bizler servis ile birlikte bıçakta veriyoruz.  Allah korusun çocuklu ailelerde bizim müşterilerimiz çocuk ne anlasın kalkıp aşağıya fırlatsa alt kattaki yemek yiyenlerin başına gelse insan vicdan azabı çeker. Alt katta ünlü bir İskender restoranı var hiç boş kalmıyor  bu nedenle kaza geliyorum dedi kaç defa ama kimse bu konuya el atmadı dedi. 

Biz üzerimize düşeni yaparak Meydan AVM Danışmasına giderek konuyla ilgili form doldurduk. Sizleri  bu form sonrasında arayacaklar dendi.  Bakalım  yetkili olan kişiler arayacak mı ? Zaten arama yapmaları halinde kendisini risk analizi yapan mühendisimiz karşılayacak.  Bu konu hakkında  yol gösterici de olacağına inanıyoruz.  Biz yaraya tuz bastık konuyu buradan iletmiş olduk. Amacımız kazayı önlemek misafirlerinin güvenliğini sağlamak. Şimdi  Meydan İstanbul AVM  yönetimi konuyu ele almalı … dikkatle izliyor olacağız . Kazasız günler dileğiyle