TURİZMİN SESİ
1988 yılından beri süregelen Troya araştırmalarının yeni bir çalışması olarak seyirci karşısına çıkan oyun, izleyicilerde derin izler bıraktı.Ayla Algan rejisiyle J. Paul Sartre'in Troyalı Kadınlar oyununu Küçükçekmece Belediyesi Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi'nde sahneleyen Tiyatro Araştırma Laboratuarı, uzun yıllardır farklı boyutlarda çalışmalarını sürdürdüğü Troya Araştırmaları'nı, Anadolu kültürünün bir parçası olduğuna vurgu yaptı. Ayla Algan'ın oyunculuğuyla bütünleşen oyun, seyirciler tarafından ayakta alkışlandı.
Şehir Tiyatroları adı altında çağdaş oyunculuk araştırmaları yapmak üzere 1988 yılında Beklan Algan tarafından kurulan ve son dönemlerde çalışmalarına ara veren Tiyatro Araştırma Laboratuarı, bağımsız bir dernek olarak yapılanma sürecine girdi. Türk Tiyatrosu'nun geleceğe yönelik yaratıcı atılımlarına katkıda bulunma hedefiyle, yola çıkan grup, şimdi çalışmaların meyvesini topluyor. J. Paul SARTRE'ın Troyalı Kadınlar adlı oyununu yeni yılda sahnelemeye başlayan TAL, Doğu-Batı çatışmasının ilk örneği olan Troya savaşını medeniyetler çatışması bağlamıyla ve kültürel-bilimsel anlamda ele aldı.
J. Paul Sartre'in çalışması, Güzin Dino tarafından Türkçe'ye çevrildi. Oyunun uyarlamasını, yönetmenliğini üstlenen Ayla Algan, sahnedeki yerini de aldı. Algan'a Özgül Sağdıç, Damla Ekin Tokel, Elif Yıldız, Özge Korkmaz, A. Esra Salebçi, Tuba Akten, Perihan Kurtoğlu, Sevi Algan, Erol Babaoğlu, Kadir Kandemir, Boglarka Csösz eşlik etti. Troyalı kadınların savaş sonrasında düştüğü çaresizliği anlatan tek perdelik oyun, izleyicileri tarafından büyük alkış aldı.