MAVİ YENGEÇ ‘’BEYMELEK’’İN MARKASI

Antalya'nın Demre İlçesine bağlı Beymelek Beldesinde bulunan Dalyan gölünden avlanan mavi yengeçler bölgede bulunan restaurantlar tarafından gelen konuklarına sunuluyor

TURİZMİN SESİ


Yerli yabancı çok sayıda kişinin geçiş noktası olan ve antik kent Myra ve St.Nicolas Kilisesi ile de ünlü Demre'ye de çok yakın olan Beymelek'e uğrayan turistler, Mavi Yengeçleri hem canlı canlı görme fırsatı buluyorlar hem de bu tadı tatma fırsatı buluyorlar. Son dönem medyada da sıkça olarak yer bulan Mavi Yengeçler bölgenin en eski Restaurantlarından birisi olan Tutku Restaurant'ta yerini alırken işletmeciler Yusuf ve Engin Tutkun kardeşler adeta mavi yengeç profesörü olmuş durumdalar.

 

Oldukça yüksek protein değeri, doymamış yağ asitleri ve yararlı mineralleri ile yurt dışında ''Yüksek Sosyete'' diye adlandırılan kesim tarafından bolca tüketilen, 'Mavi Yengeçler, gelen konukların bakışları ile özel havuzlarında canlı canlı izleniyor ve ardından da sofradaki yerini alıyor. Mavi Yengeçler isteğe göre pişirilerek gelen konuklarla servis ediliyor.

Tutku Restaurant sahiplerinden Yusuf ve Engin Tutkun kardeşler yaptıkları açıklamalarda'' Mavi Yengeç artık bölgemizde bir marka oldu. Yurt içinden ve yurt dışından gelen misafirlerimiz güzel Belmelek'imize uğrayarak mavi yengeci tatma şansı buluyorlar. Herkesi buraya bu tadı tatmaya bekliyoruz.''

IZGARADA TADI MÜKEMMEL
Mavi Yengeçler, isteğe göre ya haşlama ya da ızgara yapılıyor. Izgaraya konan Mavi Yengeçler orta hararetli ateşte kısa sürede turuncu bir hal alıyorlar. Etleri ise piştikçe beyaz bir şekilde ortaya çıkıyor. Pişen yengeçler salata eşliğinde özel sosu ile yemeye hazır hale getiriliyor. Ancak yerken kıskaç ve ayakları ve gövdesi oldukça sert olan yengeçler özel olarak kırma işlemi yapılması için birde kırma aleti veriliyor. Bunun ile birlikte kırılan yengeç kıskaç,ayak ve gövdesinden çıkan etler sosu ile birlikte bir başka güzel oluyor. Ayrıca bu lezzetin yanında bir kadeh de beyaz şarabı bence istemeyi unutmayın.