MAVİ BAYRAK EĞİTİMLERİ BAŞLADI

Mavi Bayrak Temsilcileri eğitim programı Antalya IC Airport Hotel'de başladı

TURİZMİN SESİ-Halil ÖNCÜ -ANTALYA


ANTALYA-Mavi Bayark kriterlerinin geniş olarak değerlendirliği eğitim programına Belek,Kundu,Aksu,Kadriye,Lara,Muratpaşa,Konyaaltı,Beldibi kıyı bandında bulunan yaklaşık 60 turistik tesis yetkilisi katıldı. Eğitim programında başarılı olan temsilciler aldıkları sertifika ile 5 yıl boyunca Mavi Bayrak Temsilcisi olmaya hak kazanacak.

Seminere Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Kültür ve Turizm Bakanlığı Uzmanlarından Erdoğan Tolon,TURÇEV Yönetim Kurulu Üyesi Şerefnur Kayhan, Turçev Genel Müdürü Erol Güngör, Mavi Bayrak Ulusal Koordinatörü Almıla Kıldan, Antalya Mavi Bayrak Koordinatörü Lokman Atasoy ile birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yön.Kur. Genel Müdürlüğünden KimyaMühendisi Banu Behram ile Antalya İlKültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Aylin Kalıntaş ile İl Sağlık Müdürlüğünden Hüseyin Karaca katıldı.

Antalya ValiYardımcısı Recep Yüksel,Mavi Bayrağın önemine dikkat çekerek,Yüksel, ” Ülkemize gelen misafirlerimiz mavi bayraklı tesislerimizin güvencesi ile ülkemize gelmektedir. ” dedi. Turçev Genel Müdürü Erol Güngör yaptığıkonuşmasında, ” 1993 yılından bu yana uygulanmakta olan Mavi Bayrak Programı kapsamında 2011 yılı itibariyle 324 plaj ve 17 marinamız mavi bayrak ödülüne hak kazanmıştır. Plaj ve marina toplamında dünyadaki toplam mavi bayrak ödülünün %10'u ülkemizde dalgalanmaktadır. Bu kapsamda Vakfımız bir ulusal sorumlu kuruluş olarak uluslararası alanda Mavi Bayrak Ödüllü plaj ve marinalarımızın standardının diğer ülkelerden daha yüksek olmasına özen göstermektedir.

Vakfımız bu hedefe, sahada çalışan personelin eğitilmesi ile daha iyi ulaşılabilineceğine inanmaktadır. Bu nedenle ödüllü plajlarda standardın korunmasını sağlayan plaj mavi bayrak sorumluları için detaylı bir eğitim semineri programlamıştır. Söz konusu eğitimin sonunda bir sınav olup, eğitimin tüm oturumlarına katılıp sınavı geçen katılımcılara TÜRÇEV onaylı “Plaj Mavi Bayrak Temsilcisi Sertifikası” verilecektir ve sertifikanın 5 yıl geçerliliği olacaktır” dedi. Eğitim semineri 26 - 27 Nisan 2012 tarihlerinde 1,5 gün süre ile IC Airport Hotel'de gerçekleşirken,katılımcılara uygulmalı eğitimler de verildi. Toplu halde Lara Halk plajında uygulamalı eğitimler alan Mavi Bayrak temsilcileri plaj temizliği derecesi ölçümü yaptılar.