MATRİX TRAVEL İLE SÖMESTRE TATİLİ

Matrix Travel, “Sömestre Fırsatları” ile sizi ailece kültür, sanat, eğlence ve kar keyfini doyasıya yaşayacağınız bir yolculuğa çıkarıyor

TURİZMİN SESİ


Setur yetkili acentesi Matrix Travel, yarıyıl tatilini yurtdışında geçirmek isteyenler için “Sömestre Fırsatları”adı altında bol seçenekli tur programları hazırladı. Seyahat severlerin, kültür sanattan lezzet ve modaya, tarihten çağdaş mimariye, romantizmden eğlenceye ve uzaklarda yaşanacak kar keyfine geniş bir tatil imkanı  sunan Matrix Travel’ın turları 26 Ocak-2 Şubat 2013 tarihleri arasında özel fiyat imkanları ile gerçekleşecek.

Romantizm, Tarih ve Rönesansın başkentleri; Venedik-Roma-Floransa
Romantizmin başkenti Venedik’i, Collessium’u, geniş meydanları, müzeleri ve dünyaca ünlü Aşk Çeşmesi ile Roma’yı, opera ve konser salonları, Rönesans dönemi heykelleri ile kültür ve sanatın başkenti Floransa’yı kapsayan Matrix travel’in İtalya turu ailece yarı yıl tatilini değerlendirmek isteyenler için bulunmaz bir fırsat.
 
Orta Avrupa’nın tarihi ve doğal güzellikleri ile ünlü kentleri; Budapeşte-Prag-Viyana
Matrix Travel’in Budapeşte-Viyana ve Prag’ı kapsayan Orta Avrupa turu tarih, kültür ve sanatla doğal güzellikleri bir arada görmek isteyenlere hitap ediyor. Budapeşte’de sanatçı kasabası olarak bilinen Szentendre ve Macar Krallarına başkentlik yapmış ve Osmanlı döneminde adına şiirler yazılmış Estergon şehrindeki  kale ve katedral mutlaka görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor.
Sanat Tarihi Müzesi, Doğa Tarihi Müzesi ile müzeler kenti Viyana’da, Avusturya’nın en önemli manastırı olan ve 800 senedir faal olarak dini eğitim verilen Heiligenkreuz Manastırı ile Bethoven'in 9. Senfonisi'ni bestelediği Baden termal şehrini gezebilirsiniz. 
 
Eğlence tutkunları için Paris-Disneyland
Yarı yıl tatilini Paris ve Disneyland’da geçirmek isteyenleri de düşünen Matrix Travel’in 4 gün süren Paris turları 27 Ocak’ta başlıyor. Paris’in önemli müze, kilise, meydan ve konser salonlarını görebilecek olan seyahat severler 2 gün boyunca da Disneyland’da ailece eğlenme fırsatı bulacaklar.Masal sevenler, hız ve eğlence meraklıları, çocukluğunu tekrar yasamak isteyen veya hala çocuk olanlar için Disneyland tam size göre.
 
Dünya Kültür Mirası; Prag
UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Prag'da Petrin Kulesi, Hradcany Kalesi, St. Vitius Katedrali, Başbakanlık Sarayı, Aziz Gregor Kilisesi, Simyacılar sokağı ve Oyuncak müzesinin bulunduğu kale bölgesi, Kraliyet Bağları, Kafka Müzesi’nden tek-yön sokağı, Kampa Adası, Aşıklar köprüsü, John Lenon duvarı (Mala Strana mahallesi), Prag'ın simgesi olan Karlov Köprüsü ile hediyelik eşya ve işporta pazarı mutlaka gezilip görülmesi gereken yerler listesinde bulunuyor.
 
Uzaklarda kar keyfi; Laponya
Matrix Travel’in “Sömestre Fırsatları” seçenekleri arasına ilk kez aldığı Laponya ise, seyahat severlere dünyanın kuzey uçlarında dolaşma fırsatı veriyor. Laponya bir ülkeye değil bir bölgeye verilen isim ve Finlandiya ile İsveç’in en kuzeyindeki ortak bölgeyi kapsıyor. İsveçliler “Lapland”, Finler ise “Lappi” adını vermişler bu bölgeye. Bölgenin Barents Denizi ve Norveç Denizi’ne kıyısı bulunuyor. Laponya'nın güney ucunda bulunan Iso Syöte, heyecan ve macera dolu, dinlendirici ve keyifli bir tatil için ideal. Dağ evlerinin sıcak ve konforlu atmosferinde, kayak yapmak isteyenler için Finlandiya'nın en güzel manzaraları size eşlik edecek.