MARTI GRUBUNDAN VAN’A NAKDİ YARDIM

Martı GYO A.Ş. müşterilerine sattığı konutlardan topladığı nakdi yardımların çekini eğitimde harcanmak üzere Van Valisi Münir Karaloğlu'na teslim etti

TURİZMİN SESİ
23 Ekim tarihinde meydana gelen yıkıcı depremden sonra 2 tır dolusu yardım malzemesi Van'a gönderen Martı GYO A.Ş. bu kez nakdi yardımda bulundu. Martı grubu aldığı bir kararla 24 Kasım 'Öğretmenler Günü' sebebiyle müşterilerine vadeli olarak satışını gerçekleştirdiği konutlardan toplanan 53 bin 707 TL nakdim yardım çekini Van'a gelerek Vali Münir Karaloğlu'na makamında teslim etti. Martı grubuna yardımlarından dolayı teşekkür eden Vali Karaloğlu, “Van depremi sonrası Türkiye'de herkes elinden geleni yapmak için yarıştığı bir olay haline geldi. Kocaeli depreminde Van depreminde yaşananlar yaşanmamıştı. Orada insanlar yardımcı oldular, yardım ettiler ama böyle bir seferberliğe dönüştürmemişlerdi. Burada sosyal medyanın, iletişimin güçlü olmasının buna büyük katkısı oldu. Van depreminde insanların bir şey yapmamasını kendilerine büyük ayıp sandılar” dedi.

-“VAN'I YENİDEN AYAĞA KALDIRACAĞIZ”
Van'ın coğrafi güzelliğinden ve konumundan da bahseden Karaloğlu, kentin yeniden eski günlerine dönmesi için de başlattıkları çalışmaları anlattı. Karaloğlu, “Van çok güzel bir kent. Van tarih boyunca da hep bir merkez olmuş. Medeniyetler bu kente sahip olabilmek için de hep mücadele etmiş. Son iki yılda Van'ı yurtiçinde ve yurtdışında yaptığımız tanıtımlarla çok iyi bir ivme yakalamıştık. Bu deprem bir kırılma meydana getirdi. Tekrar toparlanma sürecine girdi. Biz bu kenti iyi konumlandırabilirsek yeni bir Dubai olabilecek bir özelliği var. Çünkü çok yakınımızda 75 milyon İran pazarı var. Bu yıl İran'dan Türkiye'ye 3 milyona yakın bir turist geldi. İran'ın 450 bin nüfuslu Hoy kenti var. Van ile Hoy arası Kapıköy gümrük kapısının açılması birlikte karayoluyla 1,5 saate düştü. Deprem öncesinde de çok sayıda İranlı Van'a gelmeye başlamıştı. Ekonominin canlanmasına da da önemli bir katkısı vardı. Ben inanıyorum ki Van yeniden ayağa kalkacak ve 23 Ekim'den daha iyi hale gelecek” diye konuştu.

-YARDIM ÇEKİNİ TESLİM ETTİ
53 bin 707 TL nakdi yardım çekini Vali Münir Karaloğlu'na veren Martı GYO A.Ş. Bölge Müdürü Ferda Kara, kısa bir değerlendirme yaptı.“Öğretmenler Günü sebebiyle o hafta içinde yaptığımız gayri menkul satışlardan bir miktarını buraya harcanması için müşteriden parayı tahsil etmeden Van için ayırdık. Daha öncede şirket olarak depremin ilk günlerinde Van'a 2 tır yardım malzemesini göndermiştik. Toplanan yardımlar bir nebze de olsa depremzedelerin yarasına merhum olursa mutlu oluruz” dedi. Vali Karaloğlu da nakdi yardım çekini aldıktan sonra Kara'ya teşekkür belgesi verdi.