Market Zincirleri CNR’de

Türkiye’nin son yıllarda en hızlı büyüyen sektörlerinden olan perakende ve mağazacılık sektörünü buluşturacak Eurasia Shop Design Fuarı, 03-06 Eylül 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek

TURİZMİN SESİ

CNR EXPO Yeşilköy’de 2. kez düzenlenecek fuarda, perakende ve mağazacılıkta en son teknolojiler sergilenecek. Aralarında Tesco, Marks & Spencer gibi İngiltere’nin en büyük süpermarket zincirlerinin satın almacılarının, sektördeki teknolojiyi yakından takip etmek için Eurasia Shop Design Fuarı’na gelmeleri bekleniyor. Türkiye’de 300 milyar dolar pazar büyüklüğüne ulaşan perakende ve mağazacılığın desteğini arkasına alan İstanbul Fuarcılık, sektörü Eurasia Shop Design-Mağaza, Market Donanımları ve Teknolojileri Fuarı’nda buluşturacak. CNR EXPO Yeşilköy’de gerçekleştirilecek organizasyonda alışveriş merkezlerinden zincir mağazalara, otellerden market ve toptancılara kadar yerli ve yabancı pek çok işletmeci tedarik amacıyla fuarın katılımcı firmalarıyla bir araya getirilecek. Türkiye Perakendeciler Federasyonu (PERDER) ve KOSGEB desteğiyle 03-06 Eylül 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek fuara, yurtdışından alıcı olarak gelecek firmalardan bazıları şöyle:  Aldi Stores Ltd, Asda House, Booths, Booths – Procurement, Musgrave Retail Partners GB Ltd, The Co-operative, CK's Supermarkets, Farmfoods, Filco Foods, Fulton's foods, Heron Foods Ltd. 

Sektör teknolojisi ile yabancı alıcıların ilgisini çekecek
Eurasia Shop Design’a özellikle İngiltere’den katılması beklenen alıcılar damga vuracak. Sektör, aralarında Lidl UK GmbH, Marks&Spencer Group Plc, Wm Morrisson Supermarkets, Sainsbury's Supermarkets Ltd, Iceland Foods Ltd, Tesco gibi İngiltere’nin en büyük süpermarket zincirlerinin alıcılarını Eurasia Shop Design Fuarı’nda ağırlamaya hazırlanıyor.  Türkiye’de faaliyet yürüten yerli ve yabancı firmalar sektöre yeni kazandırdıkları ve ilk kez fuarda sergilenecek ürün ve teknolojileri ile yabancı alıcıların ilgisini çekmeyi hedefliyor. Yazar kasadan, raf depolama ve fikstür sistemlerine, soğuk depo ve soğutma sistemlerinden perakende güvenlik sistemlerine kadar sektörde tasarım, donanım ve teknoloji alanlarına ilişkin son yeniliklerin sergileneceği fuar ile Türkiye’nin sektörde olan büyük potansiyeli açığa çıkarılacak.
 
35 ülkeden alıcı geliyor
Perakende sektörünün küresel vitrini olmak amacıyla 20 bin metrekare alanda gerçekleştirilecek fuarda, aralarında Romanya, Azerbaycan, Suudi Arabistan, Bulgaristan, Suriye, Kuveyt, Almanya, Yunanistan, Tunus, Rusya, Çin, BAE, İran, Cezayir’in de bulunduğu 35 ülkeden gelen alıcılar katılımcılar ile ikili görüşmeler yapacak. Fuara La Fortezza, gibi dünyaca ünlü mağaza-depo ekipmanları firması gibi sektörde önemli rol oynayan 150’ye yakın firma katılacak. Eurasia Shop Design’a katılacak yerli firmalardan bazıları da şöyle: Arçelik Raf, Uğur Derin Dondurucu, Pusula Dizayn, Fimak, Çağlayan Soğutma, Martek Soğutma, Pusula Dizayn, Teknodor, Capri Soğutma, Huzur Elektrik Elektronik.