MARKA OTELLER TÜRKİYE'YE GELİYOR

Ekin Grubu Araştırma Birimi tarafından gerçekleştirilen bir araştırma, otelcilik merkezli olan Türk turizminin yabancı yatırımcıların gözdesi olduğunu gösteriyor

TURİZMİN SESİ


Araştırmadan elde edilen sonuçlara göre Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı otel zincir ve grupları, bünyelerindeki yeni markaları da ülkemize getiriyor. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği'nin (AKTOB) Ekin Grubu Araştırma Birimi'ne yaptırdığı bir araştırma, Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı otel zincir ve gruplarının bir yandan mevcut markalarıyla işlettikleri tesislere yenilerini eklerken bir yandan da bünyelerindeki diğer markaları Türkiye'ye getirdiklerini ortaya koyuyor. Bunun nedeni olarak ise, Türkiye'nin turizmde “turist ağırlayan” bir ülke konumunda olması gösteriliyor.

Örneğin dünyaca ünlü oteller zinciri Hilton, Türkiye'de işlettiği Conrad ve Hilton International'ın yanı sıra, bünyesinde yer alan üç markayı daha Türk pazarına getiriyor. Grup bünyesinde yer alan Hilton Garden Inn, Hampton by Hilton ve Hilton World Wide Resort markaları, Türkiye'de hizmet vermeye hazırlanıyor. Yeni markalarını Türk turizm sektörüne sokan bir diğer isim de InterContinental. Grup bünyesinde yer alan Crown Plaza, Kaf Holding'in Antalya Konyaaltında yaptırdığı otel için Türkiye'ye gelmiş bulunuyor. Bunların yanı sıra Türkiye'de Magic Life, Club Robinson ve İberotel markalarıyla hizmet vermekte olan TUI Grubu yeni markası Sensimar'ı, Thomas Cook ise Sentido'yu Türk turizmiyle buluşturuyor.


Uluslararası konaklama zincirlerinden bir diğer Marriott da yeni markalarını Türkiye'ye getiren gruplar arasında yer alıyor. Grup bünyesindeki Edition, Palmali Holding işbirliği ile The Edition Hotel İstanbul'u açmaya hazırlanıyor. Golden Tulip Hotels markası da 2009'da pazara girenler arasında yer alıyor. Öte yandan Gulet'in yeni markası Blue Collcetion'ın da Joy Hotels yönetiminde ilk defa Türkiye'ye geldiği belirtiliyor.


Türkiye'ye giren yeni otel markaları şöyle:
Ana Firma Getirdiği Marka Türkiye'deki Partneri
Thomas Cook Sentido Paloma Hotels
TUI Sensimar Emirhan Hotels
TUI-Gulet Blue Collection Joy Hotels
Rewe Primasol Hane Hotels
Rewe LTI Lycus Hotels
Starwood W Hotels Bilgili Turizm Yatırımları
Golden Tulip Golden Tulip Ahenk Hospitality
Hilton Garden Inn Amplio-Kosifler
Hilton ByHampton Durmazlar
Hilton World Wide Resort Göçay Grubu
Marriott Edition Palmali Holding