MARKA KONFERANSI’NDA "ARYA "

16-17 Aralık tarihleri arasında Swissotel'de düzenlenen Marka 2010 Konferansı'nın ilk gününde Ballantine's Whisky sponsorluğunda gerçekleşen “Alışkanlığı Yıkmak: Plan B” konulu sunumunda da aynen böyle oldu

TURİZMİN SESİ
Plan A herkes içindir, Plan B senin seçimin; “Hayattaki rutinlerden kurtul, standart seçimleri bir kenara bırak, ezber boz, kendi yolunu çiz, kendini gerçekleştir” mottosu ancak böyle anlatılırdı. Rutine takılmayıp, kendi yolunu çizenlerin markası Ballantine's manifestosunu çok farklı bir şekilde duyurdu.

Jason Taylor, Yaşam Filozofu olarak, 1200'ün üzerinde yöneticiye sunum yapmak üzere saat 15.30'da salona girdi; iletişim ve pazarlamada, Plan B felsefesini anlatacağı konuşmasında ilk dakikalar her şey rutin olarak ilerliyordu.

Ballantines'ın Plan B reklam kampanyasını anlattıktan hemen sonra, birden bire konuşmasını kesen Taylor, güçlü sesiyle “arya” söylemeye başladı. Alışılagelmiş bir sunuma katıldıklarını düşünen katılımcıların şaşkın bakışları arasında Taylor'a Kameraman ve katılımcılar arasından bir kadın da eşlik etmeye başladı. Bu sürpriz, katılımcıların şaşkınlığını daha da arttırdı. Hareketlenen salonda, ilk şoku atlatanlar Plan B şovuna katılarak, rutinden çıkıp, eğlenceli dakikalar geçirdiler.

Plan B şovu için “Yaşam Filozofu” karakteriyle sahneye çıkan Jason Taylor, tüm dünyada çok önemli etkinliklerde yer alan ve üç kişiden oluşan “The Three Waiters” adlı grubun bir üyesi. İzleyiciler arasındaki kadın ve kameraman da aslında grubun diğer üyeleri. Grup, Ballantine's için Marka Konferansında yer almak üzere “Harika Fikirler” reklam ve etkinlik ajansı tarafından özel olarak İstanbul'a davet edildi. Plan B felsefesine uygun olarak geliştirilen bu sıra dışı performansla Ballantine's, her zamanki gibi bu yıl da konferansın en renkli sunumunu gerçekleştirdi.

Ballantine's marka sözcüsü Deste Palabıyık, “Plan B her etkinlikte farklılığı ve alternatif düşünceyi gündeme getirmeyi hedefliyor. Marka Konferansı'ndaki bu sunumla hayatta farklı tatlar arayanlara, alışılagelmiş A planlarıyla yetinmek zorunda olmadıklarını hatırlatmak istedik” diyor ve ekliyor,“hayatı daha renkli, eğlenceli ve zengin kılmak için, alternatif düşünceyi teşvik etmek istiyoruz.”

Marka Konferansı katılımcıları Plan B etkinlikleri kapsamında bu tip bir sürpriz beklediklerini ancak bu kadar şok edici bir sunumun, akılda kalıcı ve güçlü bir pazarlama etkinliği olduğunu vurguladılar.

Bilindiği gibi ve Avrupa'nın en çok tercih edilen viskisi olan Ballantine's'ın her iki saniyede bir şişe tüketiliyor… Uzun süre yıllandırılmış 50' den fazla malt ve tahıl viskinin harmanlamasıyla oluşan bu eşsiz lezzeti sayesinde, İngiliz Kraliyet Ailesi tarafından verilen “RoyalWarrants” ödülüne de hak kazanmış. Marka, ünlü viski eksperi Jim Murray'in Viskinin Kutsal Kitabı olarak tanımlanan “Whisky Bible” adlı kitabında da, tattığı 4000 çeşit viski arasında “En İyi Standart Harmanlanmış İskoç Viskisi” unvanıyla yer alıyor.