MARKA 2011 SÜRPRİZLERLE BAŞLADI!

12.'si düzenlenen MARKA Konferansı, Swissotel the Bosphorus İstanbul'da başladı

TURİZMİN SESİ-HANDE KURT


Türkiye'nin lider eğitim ve konferans kuruluşu Yürekli tarafından, Yapı Kredi Worldcard ana sponsorluğunda bu sene 12.'si düzenlenen MARKA Konferansı, Swissotel the Bosphorus İstanbul'da başladı. İki gün sürecek konferansın açılış konuşmasını AB Bakanı Egemen Bağış yaptı. Büyük bir ilgiyle karşılanan MARKA 2011'in konuşmacıları gün boyunca katılımcılar üzerinde hayranlık uyandıran konuşmalar yaparken, World'ün 20. Yıl kutlaması ilk güne damgasını vurdu.

Türk iş dünyasının en büyük ve en ilham verici konferansı MARKA 2011 başladı. MARKA 2011'in, kariyerleri uluslararası başarılarla dolu dünyaca ünlü konuşmacıları katılımcılar tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. MARKA Konferansı Yürekli; Yönetim Kurulu Başkanı Ayşegül Yürekli Şengör'ün konuşmasıyla başladı. Yürekli Şengör konuşmasında, “Bu yılın programında yer alan tüm seanslar marka yönetim ekiplerinin ihtiyaçları düşünülerek özel olarak, ince ve detaylı bir çalışmayla hazırlandı.

MARKA 2011'de bu yıl 23 konuşmacı var. Seanslar dinamik ve kısa. Hepsi çok özel, bilgi dolu, ilham ve motivasyon veren seanslar olarak iz bırakacak. Hiçbir dakikası kaçırılmayacak bir MARKA Konferansı deneyimi sizleri bekliyor,” dedi. Şengör konuşmasının ardından sahneye, artık MARKA Konferansı denince akla gelen ilk isimlerden biri olan, bu yıl da konferansın moderatörlüğünü üstlenen BJ Cunningham'ı davet etti. BJ Cunningham, kendine has üslubu ve espri yeteneğiyle konferansın yine keyifli bir atmosferde başlamasını sağladı. Konferans salonunu dolduran katılımcılar 15 Aralık'ta karşılarında ilk olarak MARKA 2011'in ünlü konuklarından tasarım yıldızı Robert Brunner'ı gördüler. Çağdaş endüstriyel tasarımın lideri olarak bilinen, Apple Tasarım Direktörlüğü'nü yürütmüş, Ammunition Group-Kurucu, Yaratıcı Direktörü Robert Brunner'ın konuşmasını katılımcılar büyük bir ilgiyle dinledi.

AÇILIŞ KONUŞMASINI EGEMEN BAĞIŞ YAPTI
MARKA 2011'in bu yıl keynote / ana düşünce konuşmasını Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış yaptı. Aynı zamanda MARKA 2011'in açılış konuşması olan bu seansta Bağış, Türkiye'nin AB politikasını, kendisinin kişisel izlenimleri ve görüşleriyle destekleyerek sundu. AB'li olmak veya olmamak senaryoları masaya yatırılırken, bu sürecin markaların geleceğine etkileri farklı boyutlarıyla ele alındı. Bakan Bağış'ın MARKA 2011 moderatörü BJ Cunningham'la İngilizce yaptığı söyleşi büyük ilgi ve beğeni topladı. Bu yıl 10. kez Marka Konferansı'nın ana sponsorluğunu üstlenen Türkiye'nin ilk kredi kartı World, 20. yaş gününü özel bir sürprizle kutladı. Dünyada en başarılı Marilyn Monroe benzeri olarak kabul edilen Suzie Kennedy, Marka Konferansı'nda sahne alarak Vadaa için çok özel bir şov sergiledi. Marilyn Monroe'nun Amerikan Başkanı Kennedy için seslendirdiği “Happy Birthday Mr. President” şarkısını Vadaa için seslendiren Suzie Kennedy'nin gösterisi büyük ilgi ve beğeni topladı.

MARKA 2011, World ile birlikte iki değerli markanın daha 20. Yıl kutlamalarına sahne oldu. MARKA 2011 ve katılımcılar; moda tasarımcıları Ayşe-Ece Ege kardeşlerin yarattığı Dice Kayek markası ile Türkiye'nin başarılı ve büyük markalarından Mavi'ye “İyi ki doğdun!” dedi.

MARKA 2011'in ilk gününün merakla beklenen konuşmacılarından biri de Kim Winser'dı. Perakende moda dünyasının efsane yöneticilerinden biri olarak anılan Kim Winser, MARKA 2011'de daha önce hiçbir yerde yapmadığı bir konuşma yaparak, katılımcılara müthiş bir deneyim yaşattı. Katılımcılar Winser'ın; M&S, Pringle, Acquascutum, Agent Provocateur gibi büyük markalarda yönetici olarak yaşadığı benzersiz deneyimi dinleme fırsatı buldular. Winser'ın ardından Nestlé Türkiye'nin CEO'su Dr. Hans-Ulrich Mayer, “geleneksel kurumsal sosyal sorumluluk anlayışının ötesine geçme gerekliliği” ana fikrini taşıyan "Kurumsal Sosyal Sorumluluk Yaklaşımına Yeni Bir Bakış - Paylaşılan Değer Yaratmak" başlıklı konuşmasını yaptı. Aynı seansta Nestlé Türkiye Çikolata ve Şekerleme Genel Müdürü Devrim Cöbek de konuştu. VitrA Pazarlama Direktörü Berna Erbilek'le Ultra RPM Kurucu Ortağı Yaratıcı Yönetmen Hakkı Mısırlıoğlu'nun yaptığı sunumu ise pazarlama ve reklam ekiplerinin uyumunun bir markaya neler katabileceğinin canlı kanıtı oldu.

MARKA 2011'in ilk günü, İngiltere'nin en renkli ve başarılı yöneticilerinden, Aviva Pazarlama ve İletişim Başkanı, Yürütme Kurulu Üyesi Amanda Mackenzie'nin konuşmasıyla son buldu. MARKA 2011'in birinci gününde katılımcıları ilham verici seanslarla birlikte birçok sürpriz de bekliyordu. Bu sürprizlerden biri, iş profesyonellerinin kurduğu bir müzik grubu Monopop oldu. Performanslarıyla büyük beğeni toplayan grubun MARKA 2011'de yıldızı parladı. MARKA 2011 katılımcılarına unutulmaz bir konferans deneyimi yaşatabilmek için bu yıl muhteşem bir sahne hazırlandı. Sahnede yapılan şovlar katılımcılar tarafından büyük beğeniyle karşılanarak MARKA 2011'e damga vurdu. MARKA 2011'de birinci günün sonunda tüm katılımcılara Yürekli'nin çıkardığı "Marka Hikâyeleri–Marka Ekipleri" adlı kitap hediye edildi. MARKA 2011 dünyaca ünlü konuşmacılarının hayranlık uyandıran seansları, konferans salonu dışında fuayelerde gerçekleşen sürprizleriyle 16 Aralık'ta Swissotel the Bosphorus İstanbul'da devam edecek.