MARDAN PALACE AÇILDI

Akdeniz'in en lüks oteli Mardan Palace 23 Mayıs 2009 tarihinde AST 1989 Group'un Başkanı Telman İsmailov, Hollywood starları ve müzik dünyasının önemli isimlerinin katılımı ile gerçekleştirdiği basın toplantısı ile tanıtıldı

TURİZMİN SESİ


AST 1989 Group'un Türkiye'deki en önemli turizm yatırımı, Akdeniz'in en lüks oteli ve son günlerin merak uyandıran konusu Mardan Palace 23 Mayıs 2009 günü büyük açılış galası öncesinde düzenlenen basın toplantısı ile tanıtıldı. AST 1989 Group Başkanı Sn. Telman İsmailov ve Monica Belluci, Sharon Stone, Seal, Tom Jones, Richard Gere ve Platinium Rye Entertainment'in Doğu Avrupa Direktörü Samuel Aroutiounian'ın katılımı ile gerçekleşen basın toplantısında otel hakkında detaylı bilgi verildi.

Basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplayan AST 1989 Group Başkanı Sn. Telman İsmailov, konuşmasında; 'İstanbul'un eşsiz güzelliklerini yepyeni bir lüks hizmet anlayışı ile Antalya'ya taşıyan Mardan Palace'ın ürün ve hizmet kalitesi ile çok kısa bir zaman içerisinde Avrupa'nın hatta dünyanın en gözde otellerinden birisi olacağına inancımız sonsuzdur.' dedi.

Monica Belluci oteli çok beğendiğini ifade ederken, en kısa zamanda tekrar daha uzun vakit geçirmek için mutlaka geleceğini belirtti. Sharon Stone ise otelin konforundan dolayı kendini evinde gibi hissetiğini ve uzun zamandır ilk defa 12 saat aralıksız uyuduğunu özellikle belirtti. Detaylara gösterilen önem ve misafirperverliğin, Sayın Telman İsmailov'un lütüfkarlığınının ve cömertliğinin bir simgesi olduğunu ekledi. Şarkıcı Seal ise Türkiye'ye ilk gelişi olduğunu belirtirken otelin Osmanlı İmparatorluğunun ihtişamını yansıttığını söyledi.

Ünlü sinema sanatçısı Richard Gere ise Türkiye'ye ilk gelişi olduğunu ve çok beğendiğini belirtirken burada bulunmasının sebebinin ise Telma İsmailov'un kendine ait vakfa cömert bir bağış yapması olduğunu iletti. Dünyaca ünlü şarkıcı Tom Jones otele hayran kaldığını belirtti ve dünyada bu otelin bir benzerini görmediğini ifade etti.

Temeli 3.5 yıl önce atılan ve 1.4 Milyar Dolarlık değere sahip Mardan Palace, Antalya'nın Kundu Oteller Mevkii'nde, Akdeniz'in en önemli sahillerinden biri olan Lara Sahillerinde 180.000 metre karelik bir alanda yer alıyor. AST 1989 Group Başkanı Sn. Telman İsmailov'un İstanbul ve Antalya kentlerine olan tutkusunu yansıtan Mardan Palace, tamamen İstanbul şehrinin minyatürünü andıran mimarisi ile bünyesinde Dolmabahçe Binası, Kuleli Askeri Lisesi görünümünde tasarlanmış Anadolu Yakası, Avrupa yakası, Kız Kulesi ve 16'ıncı yüzyılda Leonardo Da Vinci tarafından tasarlanmış ancak uygulamaya geçirilememiş bir hayal olan Galata Köprüsü'nün emsallerini barındırıyor.

Mardan Palace ayrıca İstanbul Boğazı şeklinde tasarlanmış 16.000 metrekarelik açık yüzme havuzu ve bu havuzu çevreleyen konukların Sultan Gondolları ile ulaşımını sağlamak amacıyla dizayn edilen Su Yolu ile İstanbul'un güzelliğini Akdeniz'e taşıyor.

Mardan Palace; 2 Royal Suite, 4 Presidential Suite, 38 Executive Suite, 271 Superior Oda, 62 Premium Oda, 16 Dolmabahçe Deluxe Oda, her biri bünyesinde özel tasarımlı Türk Hamamı bulunduran 38 Grand Hammam Oda, 41 Grand Deluxe Dubleks, 44 Garden Suite, 5 VIP Villa, 3 Grand Junior Suite ve 41 Junior Suite olmak üzere farklı konseptlerde toplam 560 odaya sahip. Ana Restaurant'ın yanı sıra dünyanın farklı ülkelerinden örnekler sunan toplam 24 restoran ve barı, nadide şarapların bulunduğu Şarap Mahzeni, ünlü sanatçılara ev sahipliği yapacak olan teknoloji harikası Amfi-Tiyatrosu, 1200 kişilik ve 800 kişilik iki büyük balo salonu, ileri teknoloji ürünleriyle donatılmış, 50 ile 150 kişilik farklı seçeneklerde tasarlanmış 17 toplantı salonu ve 18 kişilik sinema salonu ile hizmet veriyor. Ayrıca otelin lobisinde yer alan Kapalıçarşı'dan esinlenilerek tasarlanmış 'Kapalı Çarşı Alanı' da birbirinden ünlü dünya markalarıyla konuklara keyifli alışveriş imkanı sunuyor.