MARATEM AKADEMİDE HİJYEN EĞİTİMİ

Kuruluşundan bu yana toplam sekiz yüz kişiye temizlik ve hijyen alanında eğitim veren Maratem Akademi, 2011 sonuna kadar bu rakamı bin beş yüze çıkarmayı hedefliyor

TURİZMİN SESİ


Eczacıbaşı Girişim'in endüstriyel temizlik ürünleri markası Maratem'in 2008 yılında Gebze üretim tesisinin açılmasıyla, 2010 yılında faaliyete geçirdiği Maratem Akademi, kuruluşundan bu yana sektörde yüzden fazla farklı firmada çalışan toplam sekiz yüz mavi ve beyaz yakalı personele temizlik ve hijyen alanında eğitim verdiğini açıkladı. Bu rakamın 2011 yılı sonunda bin beş yüze ulaştırılması hedefleniyor.

İşletmelerin karşılaştığı sorunları efektif, hızlı ve doğru bir şekilde çözmelerine yardımcı olmayı hedefleyen Maratem Akademi, faaliyete geçtiği günden bu yana turizm, yiyecek-içecek, okul, hastane, AVM, havalimanı, çamaşırhane ağırlıklı olmak üzere birçok sektörden çalışana temizlik ve hijyen eğitimleri verdi. Sekiz yüz kişinin yer aldığı Maratem Akademi eğitimlerinde katılımcılar işletmelerde hijyen, profesyonel bina bakımında öne çıkan unsurlar, tekstil hijyeni, kimyasal temizlik ürünlerinin doğru ve güvenli kullanımları gibi konularda bilgilendirildi.

Maratem Akademi Yöneticisi Müzeyyen Pamir, kurumlarda genel ve kişisel hijyen standartlarını yükseltmek amacıyla hayata geçirdikleri Maratem Akademi'nin geçen sürede önemli bir yol kat ettiğini, ürün, sistem, eğitim, danışmanlık ve teknik desteği de içeren hizmetleriyle temizlik profesyonellerinin hayatını kolaylaştırdığını belirtti. Türkiye'nin endüstriyel temizlik alanında iyi yetişmiş insan kaynağına gereksinimi olduğunun altını çizen Pamir sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkemizde hijyen konusuna gereken önemi vererek çalışanlarını bu yönde eğitmek için çaba harcayan, yüksek hijyen standartlarına sahip kurumlar mevcut, ancak daha küçük ve orta ölçekte birçok kurum gerek gıda güvenliği, gerekse temizlik konusunda uygulamalarına önem vermiyor ve yeterli kaynağı ayırmıyor. Türkiye'de bu kapsamda gereken kontrol ve denetimlerin de yeterli olduğunu söylemek ne yazık ki mümkün değil.”

Maratem Akademi'nin, sağladığı hizmetlerle sektöre önemli bir katma değer sunduğunu vurgulayan Pamir, Maratem Akademi'de eğitim gören sekiz yüz kişinin, hijyen ve temizlik konularında daha donanımlı hale gelirken, işletmelerinde efektif temizlik maliyetlerini düşürme ipuçlarını da elde ettiğini belirtti. Pamir, “Öte yandan Maratem Akademi, işletmelerin hedeflenen temizlik ve hijyen seviyesinin sağlanmasında karşılaştıkları sorunları hızlı ve doğru bir şekilde çözmelerine yardımcı olarak rakiplerinden bir adım öne geçmeyi başardı” dedi. Maratem Akademi'de uygulamalı eğitimler sonrası katılanlara katılımcı belgesi, sınavlarda başarı sağlayanlara ise Maratem Akademi başarı sertifikası veriliyor.