MANTAR ALEMİNE GİRİŞ SEMİNERİ

Kastamonu- Daday'daki İksir Resort Town Tatil Kasabası'nda, , Mantar Bilimci Jilber Barutçiyan tarafından, 'Mantar Alemine Giriş' semineri düzenlendi

TURİZMİN SESİ


Doğanın tüm renklerini ve güzelliklerini, 4 mevsim gözler önüne seren Kastamonu- Daday'daki İksir Resort Town Tatil Kasabası'nda, 10 Aralık Cumartesi günü, Mantar Bilimci Jilber Barutçiyan tarafından, 'Mantar Alemine Giriş' semineri düzenlendi. Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş başta olmak üzere, İl Tarım Müdürlüğü, Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi, Daday Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri, üniversite öğrencileri ve halkın yoğun katılımı gerçekleşti.

Mantar Bilimci Jilber Barutçiyan, mantarla ilgili genel bilgi verdikten sonra, mantar toplarken dikkat edilmesi gereken unsurlar ve yanlış bilinenler gibi çeşitli konulara değindi. Seminer sırasında, Kastamonu'da ekonomik değeri yüksek mantarlardan bahsedildi ve kentin ihracat potansiyeli değerlendirildi.

Seminerin sonunda, Mantar Bilimci Jilber Barutçiyan ile İksir Resort Town Tatil Kasabası Yönetim Kurulu Üyesi İksir Aydın'a üniversite öğrencileri tarafından çiçek verildi.

Bölge insanına, mantar hakkında eğitim imkanı sağlanıyor
İksir Resort Town'un sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Kastamonu bölgesinde mantarla uğraşan bölge insanına yönelik hayata geçirdiği seminerde, ekonomik açıdan önem taşıyan mantar ile ilgili bilimsel veriler ve mantar toplama yöntemleri gibi konular anlatıldı.

Kastamonu bölgesinin çok çeşitli mantar türlerine sahip olduğunu ifade eden İksir Resort Town Tatil Kasabası Yönetim Kurulu Başkanı İksir Aydın, şunları söyledi: “Bölgemizin, turizm ve mantarda ekonomik bir güç olarak kalkınmasını istiyoruz. Her iki konuda da, bugüne kadar sosyal sorumluluk kapsamında hayata geçirdiğimiz projelerimize yenilerini eklemeye devam edeceğiz. Mantar seminerinin ardından, ilerleyen günlerde uygulamalı mantar turları ve şenlikleri düzenleyeceğiz” diye konuştu