Manisa'da Turizm Haftası Kutlandı

Bu yıl 39. kez kutlanan Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak ve beraberindekiler Manisa Valisi Erdoğan Bektaş'ı makamında ziyaret etti

TURİZMİN SESİ

Ziyarette Manisa İl Kültür Turizm Müdürü İbrahim Sudak, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanacak Turizm Haftası etkinlikleri hakkında bilgi verdi. Sudak, “Otellerimiz, acentelerimiz, Nihal Akçura Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencilerimiz, yöneticilerimiz, turizm sektörü içerisinde olan çalışma arkadaşlarımız ile birlikte hem farkındalık oluşturmak hem de hafta ile ilgili ziyaretlerimizin başlangıcı olarak Sayın Valimizi ziyaret etmek istedik” dedi.  
 
 
Vali Bektaş yaptığı konuşmada, Manisa’nın sahip olduğu sanayi ve tarım potansiyelinin yanında ciddi bir turizm potansiyeline de sahip olduğunu belirterek, turizm potansiyelinin iyi değerlendirilemediğini söyledi. Turizm potansiyelinin iyi değerlendirilmemesinin de değerlendirilmeyeceği anlamına gelmediğini ifade eden Vali Bektaş, ilk olarak Manisa İl Turizm Danışma Kurulu’nu oluşturduklarını ve kurulun ilk toplantısını da yaptığını belirtti. Kurulun yaptığı ilk toplantıda, Manisa genelinde turizm değeri taşıyabilecek varlıkların belirlenmesi, her turizm varlığının değerlendirilmesine engel olan sorunların tespiti ve çözümü için yapılması gerekenlerin belirlenmesi, sonra da belirlenen turizm varlığının sorunlarını çözmekte hangi kurum sorumlu ise o kurumdan çözümünün istenmesine yönelik kararlar alındığını bildirdi.
 
 
Turizm Haftası Açılış Programı Nihal Akçura Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinde Etkinlikleri kapsamında, Nihal Akçura Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdürlüğünce okulda Turizm Haftası açılış programı düzenlendi. Programa Vali Erdoğan Bektaş, Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fevzi Yüksel, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur,  İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, turizm sektör temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Nihal Akçura Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdürü Mehmet Gökçe yaptığı konuşmada “Manisa’mız, binlerce yıllık tarih ve kültür birikimine sahip, eşsiz bir şehir, geçmişi geleceğe taşıyan sayısız değerlerin saklandığı bir kültür hazinesi, insanlık tarihinin yazıldığı, tarih boyunca bir çok uygarlığa ev sahipliği yapmış, farklı dinlerin ve medeniyetlerin harmanlandığı kültür ve turizm şehri. Kültür ve turizm değerlerinin tanıtımını özenli ve etkin bir şekilde yapan, bu amaç doğrultusunda çalışmalarını titizlikle sürdüren, başta turizm sektöründe hizmet veren tüm kurum ve kuruluşlar ile sektör çalışanlarının, kıymetli misafirlerimizin ve siz çok değerli gönüllü turizm elçileri öğrenci ve öğretmenlerimizin turizm haftasını kutluyorum” dedi.
 
 
İl Kültür Turizm Müdürü İbrahim Sudak’ın ardından konuşan Vali Bektaş da, “Manisa’da çok ciddi bir sanayimiz ve tarımımız var. Ciddi bir turizm potansiyelimiz olmasına rağmen turizmde hak ettiğimiz payı alamadığımız gibi bu durum bir kısım sonuçlar doğruyor. Pay alamadığımız için geride kalıyoruz, ama daha önemli bir şey oluyor, şehrin her kesiminde çok ağır bir sorunla karşılaşıyoruz. Şehre aidiyet duygusu, şehre hemşerilik duygusu gelişmemiş, biraz İzmir baskısıyla. Manisa’lılık kavramı çok ortaya çıkmamış, böyle olunca şehir bir bütün olarak kendisini algılayamıyor, ifade edemiyor. Manisa deyince ki merkez ilçemizin oturduğu yer algılanıyor. Her ilçemizde, her köşemizde ayrı bir zenginlik var. Gerçek anlamıyla zenginlik neyi ifade ediyorsa Manisa’nın her köşesinde, her sokağında, her ilçesinde, her vadisinde, her dağında bunu görebiliyoruz. Bir tek sorunumuz var. Bu da, zenginlikleri organize edip belli hedeflere yürümeyi başarmaktır. Artık startı verdik, iyi bir ekip kurduk ve işe başladık. Çok ciddi avantajlarımız ve potansiyellerimiz var. Bütün bunları bir strateji ve plan dahilinde Manisa’mızın, ülkemizin, milletimizin hizmetine sunacağız“ dedi.