MAHRUKİ BAŞARININ SIRRINI ANLATTI

“Küçükçekmece Söyleşiyor” programının bu ayki konuğu ünlü dağcı ve AKUT Başkanı Nasuh Mahruki'ydi

TURİZMİN SESİ
Kişisel gelişim üzerine verdiği seminerler ve yazdığı kitaplarla da gündemden düşmeyen Nasuh Mahruki, söyleşide gençlere başarısının sırrını anlattı. Ünlü tiyatrocu ve dizi oyuncusu Özgür Özgülgün moderatörlüğünde her ay düzenlenen programa, bu kez AKUT Başkanı Nasuh Mahruki konuk oldu. Program Mahruki'yi tanıtan bir sunumla başladı. Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi'nde yapılan söyleşide Mahruki son yazdığı “Kendi Everest'inize Tırmanın” kitabını temel hatlarıyla yorumlayarak; “Ülkemizdeki genç nüfus potansiyelinin gerçek bir performansa dönüşmesini sağlamak için bu kitabı kaleme aldım. Kitapta bulunan 64 maddeyle, her bireyin kendini keşfedip, tanıyıp ve kendi güçlü taraflarıyla hayatta ulaşabileceği en yüksek yerlere gelmesi için bir yol haritası çizdim” diye konuştu.

Cumhuriyet tarihinin ilk gönüllü kurtarma örgütü olarak sayılan AKUT'un oluşumunda önemli adımlar atan Nasuh Mahruki, disiplinli çalışmanın başarının temel öğlerinden biri olduğunu söyledi. Everest'e tırmanış öyküsünü anlatan Mahruki, “Hayatın farklı alanlarında herkesin bir 'Everest'i vardır. Yani her birimiz farklı branşlarda üretkenlikler ortaya koyabiliriz. Önemli olan tek bir yerde ' iyi' veya 'kötü' olmak değildir. Dikkat edilmesi gereken husus; herkesin kendi kuvvetli taraflarını fark edip yeteneklerini geliştirmesidir” dedi.

Belirlenen hedefe ulaşmak için yapılması gerekenleri sıralayan Nasuh Mahruki, 'kendini tanıma', 'zamanı doğru yönetme', 'takım kurma', 'riskleri kullanabilme', 'disiplinli olma' gibi toplam 64 maddeyi hazırladığı sunumla izleyicilerle paylaştı. Özgür Özgülgün'ün soru ve yorumlarıyla süren programda katılımcı öğrenciler de Mahruki'ye sorular sordu.
Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ise programa katıldığı için Nasuh Mahruki'ye teşekkür ederek; “Bu söyleşi benim için de hem keyifli hem de yeni tecrübeler açısından katkı sağlayıcı oldu. Bugün burada özel bir tecrübeyi paylaştık; dolu dolu yaşanan bir hayatı izledik.” dedi. Programın sonunda Başkan Yeniay Nasuh Mahruki'ye çiçek verdi.