MADDE BAĞIMLILIĞI TEDAVİ YÖNTEMLERİ

Beyoğlu Belediyesi Türkiye'de kullanım yaşı 13'e inen madde bağımlılığı tehlikesine karşı ilçedeki liselerde eğitim gören gençlere yönelik bilgilendirme seminerleri düzenliyor

TURİZMİN SESİ


Konunun uzmanlarının katıldığı seminerlerde, ayrıca, rehber kitap niteliğindeki “Madde Bağımlılığı Tedavi ve Yöntemleri” konulu kitapçıklar dağıtılıyor Madde bağımlılığında esas olan gençlerin madde bağımlısı haline gelmeden önce bilgilendirilerek bilinçli hale getirilmesidir. Beyoğlu Belediyesi bu anlayışla yola çıkarak ilçe sınırları içerisinde öğretim gören lise öğrencilerini madde bağımlılığı ve tehlikeleri konusunda bilgilendirmek için bir dizi seminer başlattı. Beyoğlu Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından organize edilen bu seminerlerin ilki Dilnihat Özyeğin Anadolu Lisesi'nde düzenlendi. Bağımlılık yapan maddeler ve bunların ortaya çıkardığı zararların anlatıldığı seminere öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Madde Bağımlılığı 13 Yaşa İndi
Okulun konferans salonunu dolduran gençler kendileri için düzenlenen semineri Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu Kaymakamı Hasan Şenses, Dilnihat Özyeğin Anadolu Lisesi Müdürü Kenan Turan ve öğretmenleri ile birlikte dinledi. Seminerde konuşan İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden ve Alman Hastanesi Psikiyatri Bölümü'nden uzmanlar, biyolojik, sosyal ve ruhsal boyutları ile bir sağlık sorunu olan madde bağımlılığının Türkiye'de kullanma yaşının 13'e indiğine dikkat çekerek, öğrencilere bağımlılık yapan maddelerden korunmanın yöntemlerini anlattılar.

Demircan: Gençleri Madde Bağımlılığı'ndan Korumalıyız
Beyoğlu Belediye Başkan Ahmet Misbah Demircan, günümüzde sınır tanımaksızın, bir toplumdan diğerine, bir virüs gibi yayılan madde bağımlılığından gençleri korumak için belediyelere görev düştüğüne dikkat çekti. Beyoğlu Belediyesi'nin ilçedeki gençlerin isteklerine, yeteneklerine, kendilerini ifade etmelerine imkan hazırladıklarını belirten Demircan şunları kaydetti; “Beyoğlu Belediyesi olarak, yıllardır bu sorumlulukla çalışıyoruz. Gençlerimizin damarlarındaki enerjiyi, kültür ve sanata, bilim ve spora yönlendiriyoruz.

Gençliği, belediyemizin temel hizmet alanlarından biri olarak görüyoruz. Bu özverili çalışmalarımızı, bilgilendirici kitapçıklarla destekliyoruz. Bu konuda, İlköğretim Sağlık Rehberi, Anne- Babalar için Çocuğun Ergenlik Rehberi ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Yöntemleri konulu üç kitapçık hazırladık. Bu kitapçıkların gençlerimiz ve ebeveynleri için bir rehber ve başucu kitabı olacağına inanıyorum. Özel olarak tasarlanan ve içeriği dikkatlice hazırlanan kitapçıkları ilçemizdeki okullarımıza dağıtacağız. Ayrıca, uzman rehber ve doktorların katılımıyla seminerler gerçekleştireceğiz.” Seminerde, ayrıca, Beyoğlu Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından öğrenciler ve anne-babaları için rehber niteliğinde hazırlanan “Uyuşturucu Bağımlılığı Tedavi ve Yöntemleri” kitapçığı dağıtıldı.