Luxury B2B MICE Workshop etkinliği İstanbul’da başladı

TravelshopTurkey, Uluslararası Luxury B2B MICE Workshop etkinliğine ev sahipliği yaptı

TURİZMİN SESİ


Luxury B2B MICE Workshop ve Konferans etkinliği, yurtdışından gelen 14 üst düzey STK yetkilisinin ve Türkiye’den 6 farklı lider konuşmacının katılımıyla açılış yaptı.

Açılış konuşması için, İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Dr Coşkun Yılmaz, USTOA Başkanı Terry Dale, Kırgızistan Büyükelçisi Kubanychbek Omuraliev , Avcılar Belediye Başkanı Turan Hancerli, ISTTA Başkanı Yalçın Aydın ve TravelShop Turkey Genel Müdürü Murtaza Kalender konuşmacı olarak sahnede yerini aldı. Organizasyonu gerçekleştiren,TravelshopTurkey CEO’su Murtaza Kalender, konuşmasında, İstanbul’da bir hayalin gerçekleştirilmiş olmasından dolayı çok mutluyum. 

Evet, bu tür bir organizasyon, pandemi döneminde bir hayaldi sektör olarak kenetlenerek bu hayali de gerçekleştirdik. TravelShopTurkey ailesine, şahsıma  ve Luxury B2B MICE Workshop ve Konferans etkinliği’ne göstermiş olduğunuz desteklerinizden dolayı, Türk Turizm Tanıtma ve Kalkınma Ajansı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türk Hava Yolları, Accor Grubu, Pullman Otel, İstanbul Turizm Derneği, Acun Ses ve Görüntü Ekipmanları Sistemleri ve sayamadığım tüm kıymetli dostlarımın hepsine çok teşekkür ederim.

Ben, burada, Kültür ve Turizm Bakanlığımıza, Türkiye Tanıtım ve Geliştirme Ajansına, Türk Havayollarına, İstanbul Turizm Derneğine, okyanus ötesinden konuşmacı olarak gelen tüm misafirlerimize, 200’den fazla yurtdışından bu etkinlik için gelen Tur Operatörlerine şükranlarımı sunarım. Bu etkinlik için ayrılan masa ve stantları satın alarak bize destek olan tüm katılımcılarımıza çok teşekkür ediyorum. Dünyada ilk  yaşanıyor. Bu kadar üst düzey konuşmacı, Türkiye’ye gelerek konuşmacı oldu  ve bu organizasyonu  İstanbul’da hayata geçiriyoruz.  Ülke olarak ve camia olarak bunun keyfini sürmeliyiz. 2020 yılındaki Turizm ticari kayıplarımızı bu tip çalışmalarımızla daha da hızlı bir şekilde telafi edeceğimize inanıyorum. Bu etkinlikle birlikte kendimize yeni bir misyon edinerek, ülkemizin 81 ilde 12 ayda Turizm destinasyonu olma yolunda efor sarf edeceğimizin bilinmesini isterim. Bakanlığımızın 2023 yılı hedefi olan 70 milyon turist 70 milyar dolar gelir hedefini tüm sektör paydaşlarıyla yan yana gelerek başaracağımıza inanıyorum şeklinde sözlerini sonlandırdı.

ISTTA Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Aydın ise, sözlerine, bu kadar güzel bir global etkinliğin İstanbul’da gerçekleşmesinden duydukları memnuniyeti belirterek başladı. İstanbul Turizm Derneği olarak bu etkinliğin bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz. Ülkemizin bu tür üst düzey tanıtımlara ihtiyacı var nitelikli turist getirmek için dünyada otorite sahibi konuşmacıların ülkemizde ağırlayarak Türk turizm elçileriyle tanıştırıp karşılıklı işbirliği içinde olmaları için fırsat sunarak Türkiye tanıtımını gerçekleştirmeliyiz.  İstanbul Turizm Derneği olarak bu tip çalışmalara her zaman destek vererek bu tip organizasyonların içinde bulunacağız. Bir kez daha katılım gösteren katılım gösteren herkese yurtiçi ve yurtdışından gelen misafirlerimize çok teşekkür eder, 2021 yılının Turizm açısından bereketli bir yıl olmasını temenni ediyorum.    

Etkinlik için Konuşmacı olarak gelen bir çok üst düzey konuşmacıda açılışa eşlik ettiler:

Mr Bob Duglin    Vice President at American Society of Travel Advisors (ASTA)
Mrs Roberta Garibaldi     President of the Italian Food and Wine Tourism Association, WFTA Board Member
Mr Riaz Munshi    President of Outbound Tour Operators Association of India (OTOAI)
Mr Muhammad Tariq Siraj    Chairman at Travel Agents Association of Pakistan
Mr Rufet Hajiyev     President of Association of Travel Agencies of Azerbaijan
Ruslan Guliyev     President of Azerbaijan Health and Thermal Tourism Support Association
Ms María Gómez Saenz    President at EMA (Event Managers Association Spain)
Mr Saurabh Tuteja    General Secretary at Enterprising Travel Agents Association
Mr. Damjan Pintar    Slovenian Champer of Mountain Resorts
Mr. Sven Bossu    AICP CEO The International Association of Convention Centres 
Mr. Karl Ziegler    Strategic Planner at WTO (Worl Tour Operator) Network