LİKAFONİ KONSERLERİ BAŞLIYOR

Ünlü piyanist ve besteci Anjelika Akbar; 18 Mart'ta piyasaya çıkacak olan, küçüklüğünden beri severek dinlediği eserleri seslendirdiği “Likafoni” albümünün solo konserlerine başladı

TURİZMİN SESİ


Kültür Üniversitesi'ndeki ilk konserinin sonunda alışılmadık bir ilke imza atan sanatçı konser izleyicilerinin seçtiği konular üzerinden doğaçlama yaparak konukları şaşırttı. Ünlü piyanist ve besteci Anjelika Akbar, “Likafoni” konserlerinde; albümün “Libertango” parçasına çekilen ve yalnızca internet ortamında paylaşılan ilk klibini de konuklarla paylaşıyor. Konserin ilk bölümünde “Likafoni” albümünden parçalar seslendiren müzisyen; ikinci bölümde kendi bestelerinden örnekler seslendiriyor. Albümüyle her yaşa hitap etmek isteyen Akbar'ın giydiği farklı kıyafetlerin yanı sıra finalde seslendirdiği doğaçlama parçaları da büyük beğeni topluyor.

Anjelika Akbar; “Likafoni” de seslendirdiği kolay dinlenebilir eserler sayesinde klasik müziği sevmeyen ve bilmeyen herkesin albümü sevebileceğine inanıyor. 15 eserden oluşan albümdeki 9 solo piyano eseri Akbar seslendirirken, piyano ve çello düeti olan 6 eserde ise, Anjelika Akbar'a çello sanatçısı Rahşan Apay eşlik ediyor. Kendi bestelerinden oluşan albüm çalışmalarına kısa bir ara veren Akbar, “Likafoni” albümünde piyanist kimliğini ön plana çıkarıyor.