LEZZET USTALARI BODRUM’DA

Ege'nin cennet köşelerinden Bodrum bugünlerde yeni bir heyecan yaşıyor

TURİZMİN SESİ


Bodrum Belediyesi ve Bodrum Kaymakamlığı'nın desteği ile Bodrum Profesyonel Aşçılar Derneği'nin organize ettiği Uluslararası Bodrum Yemek Yarışması 11 – 14 Nisan tarihleri arasında 500'e yakın usta aşçı ve aşçı adayına ev sahipliği yapacak. Deniz, güneş ve tarih ile anılan Bodrum'da gerçekleştirilen yarışma, Bodrum Otel Ekipmanları Fuarı ile aynı anda gerçekleşiyor. Yaz sezonu öncesinde Bodrum'a gelen usta şefler ve şef adayı genç aşçıların kıyasıya yarıştığı yarışmaya yurt dışından da yarışmacılar katılıyor.

Aşçılık Meslek Liseleri, Aşçılık Meslek Yüksek Okulları ve üniversitelerin gastronomi bölümleri öğrencilerinin usta şeflerle buluştuğu, deneyimlerini paylaştıkları bir platforma dönüşen yarışmalar sonrasında, usta aşçılar ve öğretim elemanları söyleşilerle Türk ve dünya mutfağının inceliklerini genç aşçılarla paylaşıyor. Bodrum Profesyonel Aşçılar Derneği başkanı şef Halil Uzun, yarışmanın amacının Türk mutfağını dünyaya tanıtmak olduğunu belirtirken aynı zamanda genç aşçı adaylarının dünya mutfağını yakından tanıma fırsatı bulduğunu belirtti.

Eğitimli Türk Aşçıları Geliyor!!!
Dernek başkanı Halil Uzun, zenginlikte ilk sıralarda yer alan Türk mutfağının hak ettiği yere gelebilmesi için, çalıştıklarını, Bodrum'a gelen yabancı turistlere Türk mutfağını tanıtmak için çalıştıklarını belirterek şunları söyledi “Lise ve üniversitelerde aşçılık eğitiminin yaygınlaşması son derece sevindirici gelişmedir. Genç arkadaşların Türk mutfağını doğru bir şekilde icra ederek, dünyaya açılmaları mutfağımızın tanıtımı için oldukça önemlidir. Bizler, bu yarışma ile, genç ve usta şefleri bir araya getirerek, usta aşçıların tecrübelerini genç arkadaşlara aktarmalarına aracılık ediyoruz. Bunun yanı sıra, zengin Ege mutfağının gelişimine katkı sağlayarak Bodrum'u deniz ve güneş dışında gastronomi turizmine dahil etmek istiyoruz.” Dedi. Bodrum Uluslararası Yemek Yarışması 14 Nisan 2012 tarihine kadar devam edecek.