LEZZET TUTKUNLARI BULUŞUYOR

Ülkemizdeki yeme, içme ve eğlence kültürünü şehre yayan en büyük kent festivali Arçelik Gastro İstanbul, lezzet tutkunlarını bir araya getiriyor

TURİZMİN SESİ


Haber ve Foto: Özgür Güvenç
İstanbul(Anayurt)- TURYİD ev sahipliğinde, Arçelik ana sponsorluğunda  9-12 Mayıs'ta Küçükçiftlik Parkı'ndaki etkinlikler kapsamında Türk Mutfağı Derneği (TMD)  Türk Mutfağına dair önemli konuları gündeme taşınacak.Gurme lezzetlerin meraklıları ve kendi mutfağımın şefiyim diyenler için gastronomi alanında Türkiye’nin bu en büyük kent festivalinde  yeme-içme tutkunları biraraya gelecekler.Pişirme platformunda  ürünlerinin yanı sıra  işbirlikleri ile yer alan Arçelik, festival boyunca Türkiye’nin mucize lezzetlerini, farklı yemek kültürlerini etkinlikleriyle tanıtacak  ve tüketicilerine yenilikçi ürünlerini deneme fırsatı verecek.
 
Garanti Bankası ve Öztiryakiler’in Gold Sponsor olduğu festival İBB’nin de desteği ile yapılıyor. Festivale destek verenler arasında THY, TUROB, Tursab, Şişli Belediyesi ve Kırcı Group ,Wines of Turkey, Efes, Yeni Rakı ve Johnnie Walker yer alıyor.Türk Mutfağı Derneği (TMD) önderliğinde festivalin akademik, kültürel ve etkinliklerde   panel ve seminerler de gerçekleşecek. Mutfak Dostları Derneği - Türkiye’nin 33 Bölgesini kapsayan ‘Sofralık Zeytinler’ semineri ve tadımı, Türk Kahvesi ve Araştırmaları Derneği – bir kültür varlığı olarak Türk Kahvesi, Şarap Dostları Derneği - Türk Şarapçılığının ve Türkiye’nin farklı üzüm çeşitlerinin uluslararası uzmanlarca değerlendirilmesi konularınde etkinlikte yer alacaklar.
 
Arçelik Gastro İstanbul etkinlik alanındaki tüm etkinliklerde festival alanında katılımcı restoranlar lezzet standlarında festivale özel menüler sunacak. Festivalde ayrıca içecek kültürünün gastronomideki yeri ele alınarak tadımlar, sunumlar ve eğitimler yapılacak.Türk Mutfağı Derneği etkinliklerinde uzman konuklar, akademisyenler ve usta şeflerin liderliğinde söyleşi ve panellerde Türk Mutfağı ve kültürünü tartışacak. Şefler demonstrasyonlarıyla mutfaklarının kapılarını açacak, konuk somelier, barista ve içecek uzmanları özel performanslar sergileyecekler. Yöresel Tatlar ve Sokak Lezzetleri ise lezzet ustası  en iyi temsilcilerle festivalde yer alacak.
 
Türkiye’nin en iyi üreticilerinden gelen birinci sınıf ürünler, ekolojik gıdalar doğal tatlar, mutfak malzemeleri, seçme ürünler tezgaha çıkarken katılımcılar dev sofralarda, festivale eşlik eden konserlerde toplanacak, aile ve arkadaşlarıyla festivalin tadına varacak. Türkiye’nin gece hayatı ve eğlence kültürüne yön veren şehrin en önemli mekanları, müzisyenleri, DJ’leri de festival süresince özel partiler, konserlerle İstanbul’un yeme – içme ve eğlence sahnesini Küçükçiftlik Park’a taşıyacak… Açılış kapanış etkinlikleri, katılımcı mekan ve sponsorların özel etkinlikleri gerçekleşecek. Dünyadaki yeme-içme festivallerinden farklı olarak, şehrin en iyi restoran ve mekanların katılımıyla gerçekleşecek Arçelik Gastro İstanbul, yalnızca etkinlik alanıyla sınırlı kalmayıp, tüm şehre yayılacak. TURYİD üyesi restoranlar, 7-12 Mayıs tarihleri arasında festival heyecanını mekanlarına taşıyacak. Her restoran kendi özel lezzetlerini öne çıkaran bir tadım menüsü hazırlayacak ve festivale özel fiyatlarla yemekseverlere sunacak.