LEZZET FESTİVALİNE KOMİLİ DAMGASI

6. İstanbul Lezzet Festivali'nde, Şef Eyüp Kemal Sevinç'in hazırladığı enfes yemeklerle beğeni topladı.

TURİZMİN SESİ
Türkiye'nin 133 yıllık zeytinyağı markası Komili, Alzheimer Derneği yararına Kemer Golf & Country Club'da düzenlenen 6. İstanbul Lezzet Festivali'nde, Şef Eyüp Kemal Sevinç'in hazırladığı enfes yemeklerle beğeni topladı.

14 Haziran Salı akşamı Kemer Golf & Country Club'da gerçekleşen ve geliri Alzheimer Derneği'ne bırakılan geceye yaklaşık 1500 kişi katıldı. Dünyaca ünlü Lex Empress, Barbaros ve İstanbul Avrupa Korosu'nun sahne aldığı gecede, Komili standında Şef Eyüp Kemal Sevinç tarafından hazırlanan Komili Cold Press ile hazırlanmış zeytinyağlı Kabak Çiçeği Dolması, Ilık Havuç Püresi üzerinde Komili Erken Hasat ile sotelenmiş Deniztarağı ve Komili Çekirdeksiz Sıkma ile pişirilmiş enginar konuklardan tam not aldı.

Festivalde, yeni ambalajındaki Komili özel ürünleri; zeytinlerin taş baskı yöntemi kullanılarak ezilmesiyle elde edilen “Komili Taş Baskı”; tamamen organik tarım yöntemleriyle yetiştirilmiş zeytinlerden üretilen “Komili Organik Sızma”; 27 °C'nin altında soğuk su kullanılarak elde edilen “Komili Cold Pressed”; zeytin ağaçlarından olgunlaşmadan toplanan ve beklemeden sıkılan zeytinlerden elde edilen “Komili Erken Hasat”, Komili için özel olarak toplanan asit oranı düşük zeytinlerden elde edilen “Komili 0,3”; seriye yeni katılan, Ayvalık bölgesinde toplanan zeytinlerin, çekirdekleri çıkartıldıktan sonra sıkılmasıyla elde edilen “Komili Çekirdeksiz Sıkma” zeytinyağı, konukların beğenisine sunuldu.