LET’S BODRUM!HAYATA GEÇİYOR

Bodrum’da turizmi 12 aya yayarak, kenti dünyanın ilk beş tematik destinasyonundan biri haline getirmeyi amaçlayan “Let’s Bodrum!” hayata geçiyor

TURİZMİN SESİ


Bodrum Ticaret Odası (BODTO) ve Mobilera tarafından yaratılan Let’s Bodrum! projesi, yerli ve yabancı tüm Bodrum dostlarına ayrıcalık ve avantajlar sağlayacak. Bodrumu ziyaret eden yerli ve yabancı ziyaretçiler havaalanlarından ve yarımadanın çeşitli noktalarında bulunan standlardan Let’s Bodrum Kartlarını alarak bu imkanlardan hemen yararlanabilecek. Aynı zamanda yabancı ziyaretçilerin kendi telefonlarını avantajlı tekliflerle kullanmalarına olanak tanıyacak “TÜRSAB SIM” Projesi’nin pilot uygulaması da Bodrum’da, Let’s Bodrum! ile hayat buluyor. 

 
Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden Bodrum’u dünyanın ilk beş tematik destinasyonundan biri haline getirmeyi hedefleyen Let’s Bodrum! Projesinin çatısını oluşturan Let’s Bodrum Kart, ana sponsor İş Bankası ve platin sponsor Turkcell ile hayata geçiyor. Kişisel tercihleri dikkate alarak hizmet vermeyi hedefleyen Let’s Bodrum!, Bodrum ziyaretçilerine, cafe, mağaza ve eğlence yerlerindeki harcamalarında indirimlerin yanı sıra kültür sanat etkinliklerinden öncelikli ve avantajlı olarak yararlanma fırsatı sunuyor. Bodrum Ticaret Odası (BODTO) tarafından desteklenen “Let’s Bodrum powered by Maximum!”, dünyanın ilk 10 mobil pazarlama şirketi arasında gösterilen Mobilera tarafından geliştirildi. Proje kapsamında, yerli ve yabancı turistlerle üye işyeri sahiplerinin, Bodrum’la ilgili aradıkları her bilgiyi proje çatısı altında geliştirilen web, mobil ve sosyal medya platformlarında bulması hedefleniyor. 
 
 
Tüketicinin harcama analizini yaparak, beğenisine uygun mekan, ürün ve sürpriz fırsatlar da öneren Let’s Bodrum!, yabancı ziyaretçilere yönelik ön ödemeli SIM Kart uygulamasıyla da tatil süresince kendi telefon cihazlarını sorunsuz kullanmalarına olanak tanıyor.Proje, sadece son kullanıcılara değil ayrıca program dahilindeki yüzlerce üye işyerine de kazanç ve tanıtım imkânı sağlıyor. Ziyaretçiler, havaalanları dahil Bodrum yarımadasının çeşitli bölgelerinde kurulan stantlardan temin edebilecekleri “Let’s Bodrum Kart” ile bu olanaklardan anında yararlanmaya başlıyor. Böylece tüm dijital ve teknolojik araçlar kullanılıp üye işyerleri ile Bodrum dostu tüketiciler arasında bir platform oluşturuluyor.
 
Let’s Bodrum powered by Maximum! herkese kazandırıyor
Bodrum’daki yüzlerce işyerinin yanı sıra Türkiye’de faaliyet gösteren ulusal ve uluslararası markaların da program üyesi olarak yer aldığı projede, kart sahibinin yanı sıra üye işyerlerine de Let’s Bodrum!’un aktif olarak yer alacağı web, mobil, sosyal medya, interaktif ekranlar gibi pekçok dijital platformda kendilerini anında tanıtma olanağı sağlanıyor. Ayrıca, üye işyerleri hazırlanacak Bodrum Guide ve özel harita gibi basılı yayınlarda da kendi markalarını duyurma olanağı yakalıyor.
Bodrum’un uluslararası alanda tanıtımına önemli katkıda bulunacak Let’s Bodrum! projesine Maximum Kart markası ile destek veren İş Bankası, yarımadadaki üye işyerleri ile tüketicileri bir araya getirecek kartlı ödeme çözümleriyle Let’s Bodrum Kart’ın ödeme altyapısını ve projenin ana sponsorluğunu üstleniyor.
 
İş Bankası tarafından çıkarılacak olan yükle-kullan özellikli Let's Bodrum! ön ödemeli kart içine yüklenen tutar, Let’s Bodrum! platformuna üye işyerlerinde sunulan çeşitli indirim ve fırsatlar ile birlikte kullanılıyor. Ayrıca İş Bankası kredi kartı müşterileri de platformun üye işyerlerinde sunduğu avantajlardan yararlanabiliyor. Turkcell güçlü altyapısı, lokasyon bazlı servisleri ve Akıllı Şehir konseptiyle projenin platin sponsorları olarak yer alırken, ETS Turizm projenin dijital turizm alanında gold sponsoru olarak yer alıyor. 
 
BODTO Başkanı Mahmut Kocadon: Hedef Bodrum’da turizmi 12 aya yaymak
Let’s Bodrum! ile en büyük hedeflerinin kentteki turizmi yıl geneline yaymak olduğunu ifade eden BODTO Başkanı Mahmut Kocadon, Let’s Bodrum! basın tanıtımında yaptığı konuşmada, “Yüksek sezon haricinde gerçekleştirilecek pek çok farklı etkinlikle Bodrum’u tam bir cazibe merkezi haline getirmeyi arzu ediyoruz. Bodrum yıl boyunca kültürel ve sanatsal aktiviteler, eğlence ve dinlenme olanakları, yeme içme zenginliği, doğasıyla mutluluk vaat ediyor. Let’s Bodrum! projesi, Bodrum'u sevenlerinin kalbinde canlı tutmak, bilmeyenlerde ise merak uyandırmayı amaçlıyor” dedi.
 
Let’s Bodrum! ‘un ilk ayağı olan Let’s Bodrum Kart ile sağlanacak avantajların Bodrum’u ziyaret edenlere kendilerini ayrıcalıklı hissettirmeyi, üye işyerlerinin ise ticaretlerini 12 aya yayarak, iş hacimlerinde artış sağlamak istediklerini belirten Mahmut Kocadon, “ BODTO öncülüğünde hayata geçirilen proje ile ayrıca, üye işyerleri program destekçilerinin gücünden faydalanırken, proje kapsamında yer alan tüm dijital ve basılı mecralarda kendilerini tanıtma olanağı bulacak. Böylece Let’s Bodrum!, Bodrum’da faaliyet gösteren işyerlerinin uluslararası tantımına olanak tanıyacak” diye konuştu.
 
“Rezervasyonların yarıdan çoğu akıllı telefon ve sosyal medya üzerinden yapılıyor”
Kocadon, projenin ortaya çıkışıyla ilgili şu bilgiyi verdi: “Bodrum’un en önemli gelir kaynağı turizm. BODTO olarak, 6 bini aşkın sayıda üyemizle her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turisti ağırlıyoruz. Bu sebeple bölgemizin turizminin gelişmesi, kalitenin, turist sayısının ve niteliğinin artmasına yönelik farklı çalışmaları hayata geçirme arayışındaydık. Aradığımız yanıtı iki yıl önce İngiltere’de katıldığımız World Travel Market Fuarı’nda açıklanan bir raporda bulduk. Orada 2015 yılında tüm rezervasyonların yarısından fazlasının akıllı telefonlar üzerinden yapılacağı ve sosyal medyanın turizm tanıtımındaki öneminden bahsediliyordu. Biz de bunun üzerine bu konudaki uygulamaları araştırdık, ne yapabiliriz dedik ve “Let’s Bodrum!” projemiz böyle doğdu. Böylece geleceğe yönelik dijital turizm ve cashless city (mobil ödemeler), bir başka deyişle yeni dünyanın teknolojik tüm imkanlarını Bodrum’un mevcut değerine katma kararı aldık. ” 
 
Mobilera Holding BV Yönetim Kurulu Başkanı Ferda Kertmelioğlu: 
Let’s Bodrum!’un geliştirilmesini sağlayan Mobilera Holding BV Yönetim Kurulu Başkanı Ferda Kertmelioğlu, Let’s Bodrum!  ile ilgili şunları söyledi:  “Dünyanın en iddialı destinasyon projesini geleneksel yöntemleri, dijital mecralarla birleştirerek Bodrum’da hayata geçirmenin kıvancını yaşıyoruz. Böyle bir vizyonun konularında dünya lideri olan partnerlerle dünyada ilk kez Türkiye’de hayat buluyor olması da ayrı bir gurur kaynağı. Böylece dünyanın herhangi bir noktasındaki Bodrum dostu, tek bir uygulama ile Bodrum’un sonsuz zenginliklerinden faydalanırken, Bodrum yaşam tarzıyla hayat boyu bağını sürdürme imkanı bulacak. Geleceğin dijitalde olduğu turizm endüstrisinin bu ve benzer konseptlerle Türkiye’nin 2023 hedeflerine en yüksek katma değeri sağlayacağına inancımız tamdır. Let’s Bodrum!’a vizyonlarıyla her aşamasında katkıda bulunan Bodrum liderlerine ve bu denli iddialı bir projenin gerçekleşmesi sürecinde içten katkılarını esirgemeyen tüm değerli destekçilerimize ve ekip arkadaşlarımıza gönülden teşekkür etmek istiyorum.”
  
Turkcell GMY Selen Kocabaş: “Hayalimiz Bodrum’da hayatı kolaylaştıran çözümler sunmak”
Türkiye’nin lider iletişim ve teknoloji şirketi Turkcell’in Kurumsal Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş Let’s Bodrum! projesinde sunacakları çözümleri şöyle aktardı: “Turkcell olarak müşterilerimizin hayatını mobil teknolojilerle kolaylaştırmak için yoğun bir çalışma içindeyiz. Bodrum’da yaşayanlar, Bodrumlu işletmeler, Bodrum’a gelen yerli turist ve Türkiye’ye geldiklerinde Turkcell’li olmayı tercih eden yabancı turist için geliştirdiğimiz yenilikçi mobil uygulamalar, onların hayatlarını kolaylaştıracak nitelikte. Örneğin temiz bir çevre ve sağlıklı yaşam için akıllı bisiklet çözümü sunabiliriz ya da mavi bayraklı denizlerimizin tadını çıkarabilmemiz için Akıllı Balık Çiftliği çözümümüz ile suyun berraklığı, balık üremesi ve sağlığı için kritik verileri kontrol altında tutabiliriz. Aynı zamanda Bodrum’da toplu taşıma ile seyahat ederken ücretsiz internetten yararlanabiliriz. Akıllı Tekne çözümümüz ile Bodrum marinalarına gelen teknelerin güvenliğini sağlayabiliriz. Küresel rekabette ülkemizi bir adım öne taşımayı sorumluluklarımız arasında görüyor ve bu anlamda Bodrum Belediyesi ile teknolojik işbirliğimizin Türkiye için çok değerli olduğuna inanıyoruz.”