LEEA SPA’DA KENDİNİZİ ŞIMARTIN

Kendini Şımart felsefesiyle yola çıkan CAPPADOCIA CAVE RESORT & SPA Hotel , kendimize zaman ayırmayı, vücudumuza özen göstermeyi ve bundan mutlu olmayı isteyen herkes için bir yol göstericidir

TURİZMİN SESİ


Spa masajı rahatlamanın yanı sıra güzelleşmek gerginlikten kurtulmak ve günün yorgunluğunu atmak için yapılır. SPA ; sağlığı, zindeliği, estetik ve güzelliği, iyileşmeyi, su ve suyun iyileştirici gücüyle kazanma olarak tanımlanabilir. Roma döneminden bu yana termal ve deniz suyunun ağırlıklı olarak kullanıldığı vücut bakımı ve tedaviler için kullanılmaktadır. Spa, suyun sıcak, soğuk ve suyun akıtma - damlama püskürtme ve duşlama biçimleriyle dinlenme ve rahatlama duygularının oluşturduğu terapi anlamında kullanılmaktadır.

Ruhsal ve fiziksel sağlığı koruyan, metabolizmayı güçlendiren Spa uygulamalarında yalnızca su ve çamur terapileri değil, masaj gibi sağlık kürleri de yer almaktadır. Kökeni eski Roma, Anadolu, Hindistan ve Uzakdoğu uygarlıklarına dayanan ruh-zihin-beden sağlığını koruyan, hastalıkları önleyen, yaşamı nitelikli kılan yöntemler günümüzde güzellik kavramının öne çıktığı Spa merkezlerinde uygulanmaktadır. Spa' larda batı ve doğu kültürlerinin bakım ve terapileri birleştirilerek değişik yöntemler sunulmaktadır. Rahatlatıcı özelliği olan aroma yağları masaj teknikleriyle kişiye özel uygulanan bu bakım, bedensel-ruhsal ve zihinsel rahatlama sağlamaktadır. Masaj yağının ihtiva ettiği citrus aromaları kan dolaşımını hızlandırmakta ve vücuda zindelik kazandırmaktadır.
CAPPADOCIA CAVE RESORT & SPA Hotel bünyesinde bulunan LEEA SPA merkezi ihtiyaçlarınıza uygun aktiviteleri profesyonel bir kadroyla sizlerin hizmetine sunmaktadır.

CAPPADOCIA CAVE RESORT HOTELS & Spa'nın sizlere sunduğu ayrıcalıklardan yararlanabilir tatilinizi şölene çevirebilirsiniz.
Günümüzün kendine güvenen, her daim zinde ve çekici görünmek isteyen, kusursuz detaylarla yaşam enerjisini pekiştiren , bakımına ve güzelliğine önem veren siz misafirlerimizin anlayışına paralel somut bir dünya sunan CAPPADOCIA CAVE RESORT & SPA Hotel her türlü ihtiyaçlarınıza cevap verecek geniş bir ürün yelpazesi bulunmaktadır.

Spa ; fransızca salus per aquam kelimelerinin kısaltmasıdır. Türkçemize sudan gelen sağlık olarak çevrilmiştir. Fakat biz kelime anlamlarının dışında sağlığımız üzerindeki mucizevi etkileri ile ilgilenmeli ve bu mucizeyi yaşamalıyız. Spa merkezlerinde uygulanan bakımların hemen hepsinde su, hava, ateş ve toprak enerjilerinden yani onların bütün elementlerinden yararlanılır. Spa' ya suyla gelen sağlık denmesinin sebebi ise Spa bakımlarının hemen hepsinin su ile yapılmasıdır. Yani su Spa' da vazgeçilmez doğal bir üründür.

12 farklı masaj çeşidimiz var: Uzak doğu Masajı, Thai Masajı, Shiatsu Masajı,Tuina Masajı, Refleksoloji masajları uygulanıyor. Aynı zamanda Aromaterapi masajı da uyguluyoruz. Aromaterapi, bitkisel Aroma yağları ile terapi uygulama yöntemidir. Aromaterapi'de kullanılan yağlar, bitkilerin kök, çiçek, yaprak vs. bölümlerinden elde edilen saf uçucu yağlardır.Bu masaj bitki özlerinden elde edilmiş karışımlardan hazırlanan masaj yağlarını kullanılarak uygulanan bir masaj yöntemidir. Bu masajda dikkat edilen, temponun düşük ve hareketlerin şiddetinin hafif olmasıdır. Rahatlatıcı, gevşetici ve dinlendirici bir özelliğe sahip bir masajdır. Bu masajda oluşan etki hem yapılan temas hem de uygulanan yağın kimyasal özelliği ile olmaktadır. Farklı amaçlar için elde edilmiş yağlar masaj yağları ile belli oranlarda karıştırılarak uygulanmaktadır. Süre yaklaşık 60 dakikadır.

Thai Masajının temel yapısını Hint Yoga ve Çin geleneksel tıbbının oluşturur, bu masajda çoğunlukla bası ve germe hareketleri yapılmaktadır. Giyinik olarak yarı sert bir zeminde yapılmaktadır. Altmış çeşit germe, çekme, esnetme ve bası hareketleri uygulanabilen bu masaj bir buçuk saatten dört saate kadar sürebilen bir zaman diliminde yapılıp, masaj sırasında kişide her ne kadar rahatsızlık uyandırmaktaysa da uygulama sonrasında ciddi derecede fark edilebilir bir rahatlama sağlamaktadır.

Tayland'da 2.500 yıldan bu yana yapılan ve Tayland'ın geleneksel şifa sanatlarından bir tanesi olan Thai masajının temel yapısını Hint Yoga ve Çin'in geleneksel tıbbı oluşturmaktadır. Thai masajı, Uzakdoğu felsefesi ve bilgisi ışığında, tamamıyla doğal ve insan sağlığını hem zihinsel hem de bedensel yönden iyileştirmeyi amaç edinen bir uygulamadır. Teknik olarak; vücuttaki enerji akış dengesini sağlamak için enerji kanalları üzerinde bulunan noktalara pres ve eklem esnekliği ve hareketliliğini sağlamak için pasif yoga hareketlerini kapsamaktadır. Thai masajı kıyafetli bedene ve yer minderi üzerinde yapılır.

Bu yöntem pasif esneme ve yumuşak basının vücudun enerji hatlarına uygulanmasıyla yapılır. Çok eski olan bu teknik Buda zamanından gelir ve Shiatsu, akubası ve yoganın karışımı gibidir. Masörler belli noktalara basıyı baş parmakları, elleri ve ayaklarıyla uygulayarak vücudun enerji akımını canlandırır ve müşterilerine esneme dahil bazı hareketler yaptırır. Thai masajı esnekliği artırır, stresi azaltır, iç organları uyarır ve vücudun enerji sistemini dengeler.

Refleksoloji Masajı, Ayaklar vücudumuzun aynasıdır prensibinden yola çıkılarak belirginleşen ve uzak doğu geleneksel tıbbının değişilmez bir parçasını oluşturan, masajda ayak tabanında belirli noktalara bası uygulanarak yapılan bir masajdır.. Ayakta her bir nokta vücutta belli organ ve dokuları temsil eder. Refleksoloji, bir tür denge masajıdır ve kişinin kendisini fiziksel, duygusal ve ruhsal olarak iyi hissetmesini sağlar. Ayakta belli noktalara kişinin verdiği tepkiler göre sorunlar tespit edilip onarılmaya çalışılır.Süre yaklaşık 30 dakikadır. Refleksoloji ayaklarda bedenin tüm bölgelerine, organlarına ve sistemlerine karşılık gelen refleks noktaları olduğu ve bu noktaların beden anatomisinin aynası olduğu prensibine dayanan bir sanattır. Özel el ve parmak teknikleriyle refleks noktalarına uygulanan baskı, stresin azalmasını sağlayarak bedende fizyolojik değişikliklere yol açarak vücut fonksiyonlarının normale dönmesi ile insana rahatlama hissi veren bir yöntemdir.

Shiatsu Masajı, Japonlar tarafından geliştirilmiş ve yaygınlaştırılmış. Japonca "Shi"parmak, "Atsu" ise basınç demektir. Yani Shiatsu "parmak basıncı" anlamına geliyor. Bu tanımdan da anlaşılacağı gibi Shiatsu, parmakla yapılan bir masaj türüdür. Zaman zaman devreye eller, el ayaları ve dirsekler de giriyor. Shiatsu'da esas hedef, Uzakdoğu kökenli tüm tedavi yöntemlerinde olduğu gibi kişide genel bir iyilik ve denge sağlamak, negatif olan her şeyi uzaklaştırıp pozitiflere yer açmaktır. Shiatsu Masajı öncelikle vücudun enerji dengesiyle ilgileniyor. Vücudun içindeki enerjiyi yani "Chi"yi, bedenin görülemeyen ve hissedilmeyen yaşam gücü olarak tanımlamak mümkündür. Uzakdoğu tıbbına göre chi, vücudumuzda bazı yollar (meridyenler) boyunca akıyor. Meridyenlerin de hem fiziksel hem de psikolojik durumumuzla yakından ilgisi vardır. Shiatsu'da da meridyen sistemi üzerinde çalışılıyor. Bir su yoluna benzetebileceğimiz meridyenler de tıpkı su yolları gibi tıkanabiliyor ve bu enerji akımının bozulmasına, dengesizleşmesine neden oluyor. Bunun sonucunda ağrılar, yorgunluk, huzursuzluk, depresyon ve daha pek çok sorun baş gösteriyor. Shiatsu tekniklerinin hedefi bu tıkanıklıkları ve dengesizlikleri gidermektir.

Tuina Masajı, tekniği 2000 yıl öncesine dayanıyor. Çin orijinli bir çeşit vücut terapisi olarak da tanımlanabilir. Çinli uzmanların kullandıkları bu masaj tekniği boyun, omuz, sırt, kafa ve kol bölgelerine uygulanarak; bu bölgelerdeki rahatsızlıkların tedavisinde etkili oluyor. Tuina, üst beden ve baş bölgesinde bloke olmuş enerjinin açığa çıkmasını sağlıyor.
Birde Batı Masajı olarak İsveç Masajı uyguluyoruz. İsveç Masajında, önemli olan masaj yaptıran kişinin günün yorgunluklarından ve stresinden kurtulmasına yardımcı olmak; rahat ve keyifli bir ortamda kendini zinde ve dinlenmiş hissetmesini sağlayabilmektir. Genellikle vücudun güne zinde başlamasına ya da yaşamın gündelik yorgunluk ve sıkıntılarından kurtulmak amacı ile yapılan genel dinlenme ve gevşeme yöntemi olarak kullanılan masaj türüdür. Genellikle masaj yağı ile yapılır ancak isteğe bağlı olarak bazı durumlarda kayganlaştırıcı malzeme kullanmadan da klasik masaj uygulamak mümkündür. Süresi yaklaşık 60 dakikadır.

Türklerin geleneksel uygulaması olan Ottoman Masaj da uyguluyoruz. Osmanlı Masajı da deniyor.Kese yapılıyor arkasından lavanta yağı,vanilya veya çikolata katılarak bir uygulama yapılıyor. Zaten lavantanın rahatlamaya yönelik bir etken maddesi vardır. Vanilyanın antioksidan etkisi vardır.Manuel terapi uygulanıyor.Bel fıtığı , boyun fıtığı ve diğer bazı rahatsızlıklar için.

Lenf Sistemi ve Lenf Drenaj Masajından da bahsetmek istiyorum.Vücudun tüm hücreleri, hücre dışı sıvı olarak bilinen bir sıvıda yıkanır. Lenf sistemi bu sıvıyı arıtarak hücrelerin sağlıklı bir ortamda yaşamasını sağlar. Besinlerle atık maddeler, kan ve hücreler arasında işte bu hücre dışı sıvı vasıtasıyla değiş-tokuş edilir. Bazı atık maddeler doğrudan kana geçemez ve hücre dışı sıvıda birikmeye başlar. Kirlenen hücre dışı sıvı, lenf damarları boyunca dolaşarak atık madde ve bakterileri süzen lenf düğümlerinden (lenf bezleri de denir) geçer. Damarlar birleşerek aynı kan damarlarında olduğu gibi daha büyük damarlar haline gelir ve sonunda toplardamarlara boşalırlar. Hücre dışı sıvı lenf damarlarındayken lenf olarak adlandırılır.

Tüm vücut boyunca lenf damarları ve düğümleri vardır. Düğümler boyun, koltuk altları, kasık, dizlerin arkası ve dirseklerin iç kısımlarında bulunurlar; dalak, timus ve bademcikler de bu sisteme dahildir. Lenf sistemi, enfeksiyona karşı savaşta ve hastalığa karşı bağışıklık geliştirmede önemli bir rol oynar. Lenf düğümleri ve timus gibi lenf organları, enfeksiyonla savaşan bir tür akyuvar olan lenfosit üretir. Düğümler aynı zamanda, enfeksiyonun vücuda yayılmasını önlemek üzere filtre işlevi görür ve yolunun tıkanmasını sağlarlar bu yüzden hastalıklar sırasında sık sık şişer ve ağrırlar. Kan dolaşımından farklı olarak, lenf sisteminden lenfi vücuda pompalayacak kalp yoktur. Lenfin vücuttaki hareketi kasların kasılmasına bağlıdır ve lenf damarlarındaki basınç düşüktür ve lenf akışı kolaylıkla sınırlanabilir. Masaj, lenfin vücuda pompalanmasına yardım ederek atık maddeleri giderir ve bağışıklık sistemini güçlendirir.

Genelde bize iş adamları geliyor ama masaj yaptığım ünlüler ve sporcularda oluyor. Sporcuları bilirsiniz kendi masörleri vardır ve kolay kolay başka bir masöre masaj yaptırmazlar. Alex' e, Aragones ve Lugano'ya masaj yaptım.

Mehmet Topuz'a sürekli masaj yaparım.
Ali Koç geldi, masaj yaptırmadı, vakti yoktu. Ama ona masaj yapmak gerekiyor.

Ali Koç'un vücunun sağ tarafında muhtemelen belinde bir sorunu var. Çok sık Uzak Doğu masaj tekniği yaptırması lazım.

Soner Arıca'ya masaj yaptım.Hatta bana yazı yazmış. Kendisi birçok yerde masaj yaptırmış ama buradaki masaj hiçbir yerde yok dedi.

Kişinin dolaşımını bilmek lazım herhangi bir rahatsızlığı var mı diye sormak lazım. Çünkü rahatsızlıklar belli bölgelerde kendini gösterebilir.
Başbakanımızın da belinde bir problemi var.Ama büyük ihtimalle boyu uzun olduğu için ve sırt kası kuvvetsiz olduğu için. Bol yüzmesi ve bisiklete binmesi de gerekiyor. Biz yürüyün demiyoruz, bisiklet kullanın diyoruz.Sırt kaslarını kuvvetlendirmeli.

Benim patronum Mustafa Çankaya'da sık sık gelir, düzenli olarak masajını yaptırır.Genelde Klasik Masaj yaptırır, saunaya girer. Çok bilinçli bir insandır. Zaten böyle bir yer masaj yaptıran bir insan da bunun bilincindedir.Patronumuz Mustafa Bey bir hayal kurdu biz de o hayali gerçkeleştirme çabasındayız.Böyle bir yer yapmak için sadece para gerekmiyor, böyle bir yer her yerde yok Kapadokya çok güzel bir yer.
Eflatun'un bir sözü vardır çok severim İnsanlar para kazanmak için sağlığını sağlığını kazanmak içinde tüm parasını harcarlar demiş bence çok güzel bir söz.Çok insan ölür ama az insan yaşar.Yaşamayı bilmek gerekiyor.

Masaj bir kültürdür.Ben sürekli seminerlere giderim. Benim eşimde terapist. Biz kendimizi sürekli geliştiriyoruz. Masörlük hala Türkiye'de bir iş değil.Yurtdışında böyle bir meslek var ama Türkiye'de yok. Doktorlarında insanları yönlendirmeleri gerekiyor.İnsan vücudu sürekli laktik asit üretir bir diğer adı da yorgunluk asididir.Genelde ayaklarda yoğun bir ağrı hissedilir.

Masajın saati vardır.Akşam yemeğinden 2 saat sonra yapılan masaj en güzel masajdır.Masaj mide doluyken ve alkollüyken yapılmaz.Masaj yaptırıp uyuyan bir insan sabah kalktığında Dünya'nın en mutlu insanı olarak kalkar.

Türkiye'de 250 ile 400 saat arasında çalıştırılarak masör yetiştiriliyor. Yurtdışında bu böyle değil.Yurtdışında poşet taşımıyorlar elleri zarar görür diye.Yurtdışında 2000 saat ders alıyorlar. Ben sigortalıyım ama ellerim sigortalı değil. Benim en önemli varlığım ellerim.