KUŞADASI LİMANINA TERMAL KAMERA

Yılda 700 bin yolcunun giriş yaptığı Kuşadası Ege Ports Limanı, domuz gribine (A/H1N1) karşı termal kamera ile donatıldı

TURİZMİN SESİ


Kuşadası Limanı'nına gelen kruvazier yolcuları, termal kamera kontrolüne tabi tutulduktan sonra giriş yapabiliyor. Hudutlar ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü Kuşadası Tabipliği yetkililerinin verdiği bilgiye göre, Dünya Sağlık Örgütünün uluslararası kriz uyarısının ardından müdürlükçe çalış ma başlatıldı.

Öncelikle sınır kapılarındaki ihtiyaçlar belirlendi ve personele vir üs konusunda eğitim verildi, "Acil Eylem Müdahale" ekipleri oluşturuldu.
Limana gelen tüm gemilerin ve feribotların denetimi daha önce olduğu gibi Sahil Sağlık Denetleme Merkezi personeli tarafından yapılıyor.
Türkiye'ye gelen turistlerden, gemi kaptanı ve gemi doktoru imzalı, bulaşıcı hastalık yönünden sakıncası olmadığını bildiren Deniz Sağlık Bildirimi alınıyor.

Limanda yolcu girişleri, termal kamera ile sağlık ekipleri tarafından kontrol ediliyor. Termal kameralarla yurda giriş yapan kişilerin vücut sıcaklıkları ölçülüyor, şüpheli durumda kulaktan ateş ölçümü yapılı yor.
"Reel şüphenin" oluşması halinde, söz konusu kişilerin İlçe Sağlık Grup Başkanlığının belirlediği karantina noktasına sevk edilmesi yönünde de gerekli tedbir alındı.


Kuşadası Liman yetkilileri, liman sahasında her türlü önlemin alındığını, bugüne kadar virüse rastlanmadığını, olumsuz bir durumun söz konusu olmadığını bildirdi.